Hoe zijn payrolltarieven opgebouwd?

Wij leggen het uit

Goed om te weten: een vast payrolltarief bestaat niet. Uw tarief wordt berekend door het bruto uurloon van een medewerker te vermenigvuldigen met een bepaalde factor. Dit wordt de omrekenfactor genoemd. De inhoud van uw overeenkomst bepaalt de hoogte van deze factor.

Maar deze inhoud kan per payroller verschillen. Vergelijk daarom geen appels met peren. Welke kosten zijn wel meegenomen in het tarief en welke niet? Valt het kort verzuim onder uw eigen risico? En bouwen uw medewerkers vanaf dag 1 pensioen op? Check deze belangrijke zaken goed, zodat u en uw medewerkers achteraf niet voor verrassingen komen te staan!

Aan het einde van dit artikel weet u precies:

  • Uit welke onderdelen payrolltarieven bestaan
  • Hoe het payrolltarief van Persoonality is opgebouwd
  • Waar u op moet letten bij het vergelijken van payrolltarieven en offertes

Inzicht in de totale kosten

Opbouw payrolltarief verschilt per payroller

Weet u precies wat inclusief is in uw payrolltarief? De omrekenfactor alleen zegt niet alles. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in de opbouw van deze factor.
Hieronder laten we u zien hoe ons payrolltarief it is opgebouwd en waar u rekening mee moet houden met het vergelijken van de tarieven. Zo weet u precies waar u op moet letten als u een payrollofferte beoordeelt.

Opbouw payrolltarief Persoonality

Brutoloon medewerker
Reserveringen
Loonbelasting en premies
Personeelsadministratie, contractbeheer en salarisadministratie
Pensioen
Verzuim (geen eigen risico)
Gratis juridisch advies
Flexibiliteit
Eigen cao
Studententarief het hele jaar door
Opleidingsbudget
Extra voordelen

Meer weten?

Met de handige checklist 'herken de juiste payroller' helpen we u bij de keuze voor de juiste payroller. Zo weet u precies waar u op moet letten.

Bereken uw voordeel

Met de payrollcalculator berekent u online in vier stappen makkelijk uw tarief. Direct inzicht in de opbouw van uw payrollkosten. Handig toch? 

Start de calculatorVraag direct offerte aan
Punt
Punt
Jesse Punt Adviseur
Samen de beste werkgever.
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.