Studententarief, wat houdt dat in?

Adviseur Bart Rousseau legt uit.

Bart: “Kortgezegd: het studententarief van Persoonality is een laag (payroll)tarief voor studenten en scholieren, het hele jaar door.”
 

Bij ABU/NBBU payrollaanbieders

Alleen in de zomermaanden voordelig studententarief

98% van de Nederlandse payrollaanbieders vallen onder de ABU of NBBU uitzend-cao. In deze cao mag het voordelige studententarief slechts 3 maanden per jaar worden toegepast. In juni, juli en augustus, onder de noemer ‘vakantiewerk’.
 

Bij Persoonality

Het hele jaar door lager tarief voor scholieren/studenten

Bart: “In tegenstelling tot de meeste andere payrollbedrijven mag Persoonality 12 maanden per jaar het lage studententarief hanteren. Dit betekent dus dat een werkgever het hele jaar kan profiteren van een lager tarief voor zijn studenten en scholieren." 
 
Bart Rousseau: Iedere werkgever heeft wel studenten of scholieren in dienst die ook buiten de zomerperiode aan het werk zijn.

Interessant voor werkgevers

Lager tarief dus lagere totale kosten

“Als een van de weinige payrollers hebben wij onze eigen cao. Hierdoor kunnen wij studenten en scholieren het hele jaar door voor een lager tarief factureren. En dat is voor veel werkgevers erg interessant.
Niet alleen in de horeca, maar denk bijvoorbeeld ook aan scholieren in winkels of studenten die als avond- of weekendhulpen bij allerlei bedrijven werkzaam zijn.

Iedere werkgever heeft vast wel studenten of scholieren in dienst, die ook buiten de zomerperiode aan het werk zijn. Zoals tijdens de voorjaarsvakantie en herfstvakantie. Of de studenten die de afgelopen weken op de terrassen aan het werk waren. Een lager tarief, dus lagere totale kosten. Dat moet de ondernemer als muziek in de oren klinken, toch?”
 

Een rekenvoorbeeld

Lagere kosten, ook voor (salaris)administratie

U heeft meerdere studenten en scholieren in dienst. Één van hen is Joyce,  ze werkt ongeveer 2 weekenden per maand als afwasser in uw restaurant. Net als al uw medewerkers, ontvangt Joyce iedere maand een loonstrook met daarop haar loon en de gewerkte uren. Per loonstrook betaalt u uw accountant een bedrag van rond de € 15,-. Omdat Joyce maar een paar uur per maand werkt, kost het maken van een loonstrook voor Joyce vaak meer dan het salaris dat zij ontvangt. Met het studententarief van Persoonality payroll heeft u deze indirecte loonkosten al snel terugverdiend.
Rousseau
Rousseau
Bart Rousseau Payroll Adviseur
Heeft u ook zo’n behoefte aan iemand die al uw HR zaken oplost? Neem gerust, geheel vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met u mee.

Hoe werkt het?

Toekennen studententarief

“Simpel: uw studenten en scholieren leveren een studentenbewijs bij ons aan. Dit kan een printscreen zijn van de inschrijving bij DUO, of een kopie van het schoolpasje. Op dit pasje moet dan wel het huidige schooljaar vermeld staan.”
 

Meer voordelen

Hoog personeelsverloop?

“Als payroller nemen wij daarnaast ook alle uw administratieve taken over. Zeker handig voor bedrijven met een hoog personeelsverloop, van bijvoorbeeld studenten die na korte tijd weer vertrekken.” aldus Bart.

Adviseur spreken

Meer informatie

Benieuwd wat het studententarief voor uw bedrijf betekent? Neem dan contact op met Bart of één van onze andere adviseurs.
Zij helpen u om de totale kosten voor uw medewerkers in kaart te brengen.

Ja, ik wil meer weten
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.