Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Sterke stijging Nederlandse arbeidskosten

Nederland is één van de vijf eurolanden waar de arbeidskosten tussen 2008 en 2012 het sterkst zijn gestegen. De arbeidskosten stegen in Nederland met ruim 10 procent, naar 32,80 euro per uur. Dit blijkt uit een rapport van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De totale arbeidskosten bestaan onder andere uit lonen, premies, vergoedingen zoals vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte en vakantie. Van dit bedrag bestaat meer dan de helft uit ‘kaal loon’. Dit is loon voor niet gewerkte tijd zoals feestdagen of kort verzuim, of bijzondere beloningen zoals vakantiegeld of eindejaarsuitkeringen. 

Verschillen per bedrijfstak
Per bedrijfstak zijn de verschillen in totale kosten erg groot. Met 18 euro is het bruto uurloon van een werknemer in de horeca is gemiddeld het laagst. Werkgevers betalen het meest voor werknemers in de delfstoffenwinning, gemiddeld kosten deze werknemers 58,20 euro per uur.

Inzicht krijgen in arbeidskosten
Personeelskosten zijn een groot onderdeel van de kostenpost van een organisatie. Heeft u de totale kosten van uw personeel in kaart? Persoonality kan u ondersteuning bieden en inzicht geven in de huidige personeelskosten van de organisatie en de kosten via payrolling. Benieuwd naar andere voordelen van payrolling via Persoonality? 

 

Bron: Financieel Dagblad: sterke toename arbeidskosten Nederland. 

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.