Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Meer werk voor freelancers

Het aantal opdrachten voor freelancers groeit. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van het CBS, de Algemene Bond Uitzendondernemingen en Freelance.nl.

Behoefte aan flexibele arbeid
De drie presenteren vandaag de ontwikkeling van de freelancemarkt in de Freelance Markt Index (FMI). De FMI steeg afgelopen jaar van 213 naar 240 punten. Volgens Rob Bergens, algemeen directeur van Freelance.nl, is deze toename te danken aan de trend en behoefte aan meer flexibele arbeid. “Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers willen flexibelere projecten of werk. Het aantal freelancers en zzp'ers neemt toe omdat het werkaanbod groeit.”

Stijging van het aantal freelanceopdrachten
De website zag het aanbod freelanceopdrachten met ruim 20 procent stijgen. Vooral in de ICT-sector zijn er meer opdrachten, maar ook in de financiële sector en de techniek haalden werkgevers afgelopen jaar vaker flexibel personeel in huis. Bergers verwacht dat ook komend jaar de markt blijft aantrekken. Hij merkt dat het denkbeeld is veranderd. "Het bedrijfsleven spreekt allang niet meer over de vraag wanneer de crisis voorbij zou zijn, maar accepteert de nieuwe werkelijkheid en onderneemt vanuit daar nieuwe initiatieven. Voor goede ideeën komt ook weer financiering beschikbaar."

Bron NU.nl en AD.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.