Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Meer mensen met meer banen

Het aantal Nederlanders met meerdere banen is in de afgelopen veertien jaar sterk gegroeid. Waar in 1986 nog 3% van de Nederlanders voor meerdere werkgevers aan de slag ging, is dit percentage in 2012 met vier procent toegenomen. Onder zelfstandigen is deze toename in ‘stapelers’ gegroeid van 4% tot 13% in 2012. Dat blijkt uit het rapport Aanbod van Arbeid van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat vandaag is gepubliceerd.

Ronald Dekker, arbeidseconoom aan de Universiteit van Tilburg, zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat er veel mensen zijn die naast een volledige baan weleens een klusje doen als zelfstandige. "Mensen geven op deze manier vorm aan dat ze twee verschillende dingen kunnen, zoals bijvoorbeeld een hobby waar je nog een paar centen mee kunt verdienen."

Daarnaast blijkt uit het rapport dat het aantal werkenden dat zorg aan anderen verleende, ook is toegenomen. In de periode van 2004 tot 2012 stegen de zorgtaken van 13% naar 17%.

Over het rapport ‘Aanbod van Arbeid’
In het rapport ‘Aanbod van Arbeid van het Sociaal Cultureel Planbureau staan de drie kernelementen mobiliteit, scholing en gezondheid centraal. Deze thema’s zijn gekoppeld aan belangrijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals de economische crisis en de toegenomen flexibiliteit. Het SCP schetst met het rapport de situatie op de arbeidsmarkt en de verandering van de afgelopen jaren.
Klik hier voor het hele rapport. 

Bron: SCP en NOS.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.