Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Geklungel op terras door flexwet

Geklungel op terras door flexwet. Onervaren obers overspoelen binnenkort de horeca. Horecabedrijven zullen door de aangescherpte flexwet sneller ervaren seizoensarbeiders aan de kant zetten en kiezen voor nieuw personeel, vreest FNV Horeca.

Dat schrijft Metro. Horecabedrijven die in de zomer versterking inschakelen voor een terras of in een strandtent moeten nu meer oppassen dat hun personeel, dat ze maar een deel van het jaar nodig hebben, in aanmerking komt voor een duur, vast contract.

Aan de flexwet op zich ligt het niet, maar in de horeca zorgt het voor problemen, zegt Ben Francooy van FNV Horeca. ,,Helaas horen wij ook geluiden van werkgevers die hun werknemers gaan inwisselen alsof het vaten bier zijn. Is het vat op, dan nemen ze een nieuwe. Dat gaat ongetwijfeld ten koste van de kwaliteit van personeel in de horeca."

Weten hoe u uw ervaren medewerker wellicht wel in dienst kunt houden? Misschien kan Persoonality iets voor u betekenen. Kijk op persoonality.nl/horeca

Bron: metro.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.