Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Kindvrije horeca, wat vindt u?

Kindvrije vakanties worden steeds populairder. En als het aan de actiegroep No Kids Allowed ligt, kunnen we in de toekomst niet alleen kindvrije vakanties boeken, maar eten we ook een hapje op een kindvrij terras of in een restaurant waar geen kinderen zijn toegestaan. Geen kinderen toestaan in de horeca, hoe denkt u hierover?

Hoog tijd dat er in Nederland kindvrije horeca komt, zo schrijven de initiatiefnemers van No Kids Allowed op hun website. Ze willen via een lijst opzetten met cafés en restaurant waar kinderen niet welkom zijn. ,,Een paar adresjes maar, dan zijn we al heel tevreden." Het eerste restaurant of café met een kinderverbod moet nog gevonden worden, maar het initiatief schiet al bij een hoop mensen in het verkeerde keelgat.

Onder de slogan 'Van sterrenrestaurant tot shoarmatent, je komt er pas in als je 12+ bent' worden bezoekers verzocht een handje mee te helpen, zodat andere klanten rustig van hun diner kunnen genieten en dat meer horeca-uitbaters deze stap durven te zetten.

Afkijken
De initiatiefnemers hebben het idee afgekeken uit het buitenland. Zo weert een Australische uitbaatster kinderen uit haar restaurants. Kinderen onder de zeven jaar zijn niet welkom bij manager Sonia. Ze nam het besluit omdat ze vindt dat elke gast een prettige ervaring moet krijgen en kinderen horen daar volgens haar niet bij.

Hoewel de drastische maatregelen het restaurant op veel kritiek kwam te staan, heeft de horecagelegenheid sinds het kinderverbod de drukste weekenden sinds 14 jaar.

Wakker schudden
Ook in Nederland zijn de meningen verdeeld over de actie. ,,Op zich snap ik de initiatiefnemers wel. Heel veel kinderen van tegenwoordig schreeuwen en doen vervelend in het openbaar, maar om gelijk een kindervrijezone op te stellen is wel een beetje te veel van het goede", zo reageert iemand. ,,Ik hoop dat dit concept de lakse ouders wakker schudt om met opvoeden bezig te gaan."

Woedende ouders vinden het plan van de zotten. Ze verwijzen de bedenkers naar een onbewoond eiland. Anderen roepen ouders op om hun kinderen vol met suikers te stoppen en dan juist kindvrije horeca te bezoeken.

De actiegroep was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar, maar laat via Twitter weten dat het wel degelijk erg gesteld is in Nederland. ,,Wie dat nog nooit heeft meegemaakt, gaat blijkbaar alleen maar uit in seksclubs en coffeeshops. Wij zijn gewoon positief op zoek naar adresjes. Niet iedereen zit te wachten op die schatjes van snoepjes van scheetjes van kinderen."

Bron: AD.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.