Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Prinsjesdag 2015

Zoals elk jaar presenteerde het kabinet op de derde dinsdag van september haar plannen voor het komende jaar. Veranderingen die van impact zijn op zowel werkgever als werknemer. Wat betekent dit voor u en uw organisatie? Lees hier wat de meest belangrijke wijzigingen zijn. 

Door werknemerskosten voor een werkgever te verminderen stimuleert het kabinet de vraag naar arbeid. De LIV (lage inkomensvoordeel) is een generieke regeling, deze geldt voor iedere werknemer met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimumloon. De LKV (loonkostenvoordeel) die ingaat in 2018 is vooral een vereenvoudiging van de verschillende premiekortingsregelingen zoals we die nu ook kennen.

De begroting SZW is helaas minder positief. Ondanks veranderingen op de arbeidsmarkt, wil het ministerie het liefst terug naar de jaren 50. Volgens het ministerie zou het gebruik van payroll een vorm zijn van oneigenlijke concurrentie. Maar goede vormen van payroll en flex zijn belangrijk voor de arbeidsmarkt!

Op dit moment is het ministerie een campagne gestart met als doel ‘te zoeken naar mogelijkheden om met vaste contracten toch flexibiliteit te organiseren’. Wij laten graag zien dat er met flexibele contracten meer perspectief en ontwikkelingsmogelijkheden worden geboden.

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.