Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Horeca groeit 2,5 procent in 2015 en 2016

Alle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit blijkt uit de sectorprognose van de Rabobank van vandaag. Volgens de bank is de groei te danken aan een hogere consumentenbesteding, toename van zakelijke gasten en stijging van toerisme. 

‘De Horeca & Recreatie profiteert momenteel optimaal van de aantrekkende economie,’ zeggen Martijn Rol en Annemarie Kuijer van de Rabobank. ‘In nagenoeg alle branches is er sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwachten wij 2,5 procent groei, veroorzaakt door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer inkomend toerisme.

Het duo vervolgt: ‘Echter de sterke groeicijfers moeten wel genuanceerd worden. De concurrentie is moordend; niet alleen in de sector zelf groeit het aanbod jaar op jaar. Ook vanuit branchevreemde aanbieders, zoals de foodretail, AirBnB en thuisbezorg formules.’

Prijswapen
‘Er is een groeiende tweedeling zichtbaar. Met name de grote steden, Amsterdam voorop, profiteren van de sterke economische dynamiek en het groeiend toerisme. Dit laatste geldt ook voor ondernemers in de kustgebieden. Locatie wordt dus steeds belangrijker om tot een succesvolle exploitatie te komen. Ondernemingen die niet op een A-locatie gelegen zijn, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering of zullen moeten investeren in een uniek, onderscheidend concept.’

Bron: missethoreca.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.