Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Jongeren vinden moeilijk een vakantiebaantje

Driekwart van de jongeren is van plan deze zomer te gaan werken, maar meer dan de helft (59 procent) kan geen vakantiebaantje vinden. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarlijkse vakantiewerkonderzoek van FNV Jong.

Volgens het onderzoek heeft de hoog opgelopen jeugdwerkloosheid (15,7 procent) zijn weerslag op jongeren die een vakantiebaantje zoeken.

De populairste sectoren voor een vakantiebaantje zijn de detailhandel, de horeca en de zorg. De jongste groep (13 tot 19 jaar) werkt het liefst in de landbouw, in tegenstelling tot de oudere groep (12 procent tegen 0 procent).

Slechts 5 procent van de jongeren wil deze zomer niet gaan werken en 22 procent weet het nog niet.

Persoonality en vakantiewerk
Persoonality neemt ook in de zomerperiode graag het juridisch werkgeverschap van werkgevers over.

Persoonality vindt het belangrijk dat werkgevers zich kunnen focussen op hun core business, zeker in de misschien wel belangrijkste periode van het jaar! Dan is het fijn om even niet bezig te hoeven zijn met juridische en administratieve taken zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies en pensioenen. Maar ook ziekteverzuim en de daarbij behorende risico’s worden de verantwoordelijkheid van Persoonality. 

Zo zorgt Persoonlity ervoor dat ook in de vakantieperiode alles goed geregeld is voor zowel werkgever als werknemer.

Bron: penoactueel.nl

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.