Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

Transparantie........Een nieuwe werkelijkheid

Voor het 5e jaar in successie organiseert Persoonality (als onderdeel van de ADG dienstengroep) ook dit jaar haar jaarlijkse congres. Binnen het overkoepelende thema: 'Wat komt er op ons af?' geven op dinsdag 20 mei 2014 diverse sprekers hun visie over: Transparantie....Een nieuwe werkelijkheid.

In de nieuwe werkelijkheid van vandaag de dag lijkt het of ieder­een de hele dag in een X-ray machine staat en iedereen alles op elk moment kan zien en volgen. De wereld is door de alom-vattende ontsluiting van informatie via SocialMedia, Google en Big Data uitermate transparant geworden.

Dit vraagt om een nieuwe kijk hoe we met informatie om gaan en vraagt om steeds meer congruentie tussen wat zich binnen afspeelt en buiten zichtbaar is. Of dit nu is in de bestuurskamer, de politiek of in de eigen achtertuin. Elke organisatie dient na te denken hoe om te gaan met deze nieuwe werkelijkheid.

Uiteraard zullen de sprekers deze middag hun deskundige visie vanuit geheel verschillende invalshoeken met u delen. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor deze bijzondere middag in Spant! in Bussum.

Dagvoorzitter: Jeroen Pauw
Jeroen Pauw is een gerenommeerde journalist, presentator en televisieproducent. Samen met Paul Witteman presenteert hij bij de Vara elke werkdag de toonaangevende talkshow Pauw & Witteman. Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair als presentator en zijn scherpe stijl van interviewen. In 1999 won hij een Gouden Beeld met Kwestie van Kiezen RTL4 en in 2004 werd hij uitgeroepen tot tv-persoonlijkheid van het jaar. Daarnaast is hij een veelgevraagde dagvoorzitter voor congressen en symposia.

Jaap van Maanen
Prof. Dr. Jaap van Manen is hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit van Groningen en voorzitter van de Monitoringscommissie Corporate Governance. Ook is hij commissaris van de Nederlandsche Bank. Al deze ervaring rondom het thema transparantie neemt hij mee naar Bussum. Hij geeft een inkijk in de kunstmatige complexiteit die we met elkaar rondom transparantie gecreëerd hebben.

Europarlementariërs
Vertrouwen in Europa is laag. Komt dat omdat we er simpelweg te weinig van weten en begrijpen? Twee dagen na het congres vinden de Europese verkiezingen plaats. Een mooie gelegenheid om drie Europarlementariërs hun visie te laten geven op transparantie in de (Europese) politiek. Paul Sneijder (PvdA), Wim van de Camp (CDA) en Maarten Smit (VVD) geven hun visie en gaan in debat.

Wubbo Ockels
Wubbo Ockels is een van de absolute koplopers op het gebied van duurzaamheid. Zijn innovatieve ideeën inspireren studenten, de politiek en andere wetenschappers. Grote stappen kunnen echter alleen gezet worden als er door verschillende, vaak minder voor de hand liggende partijen wordt samengewerkt en dit op een heldere en transparante wijze met elkaar vorm geven Dat vereist transparantie over doelen en motieven. Ook over zijn persoonlijke situatie is Wubbo Ockels transparant.

Mark Dijksman
Mark Dijksman is strategisch adviseur van directies en besturen van grote (overheids) organisaties over innovaties. Als ondernemer op het snijvlak van wetenschap en praktijk bedenkt Mark Dijksman technologische sociale innovaties en adviseert over de uitvoering. Mark is expert in toepassingen van big Data en is oprichter van de BigData.Company. Mark is bestuurslid bij de Vereniging voor
Bestuurskunde en vaste gastdocent bij de Rijksuniversiteit Groningen en PBLQ. Daarnaast deelt hij als veelgevraagd spreker zijn visie over kansen die ontstaan door versmelting van de fysieke en virtuele wereld.

INSCHRIJVEN
U kunt zich inschrijven via de website: www.watkomteroponsaf.nl

Wees er snel bij want, vol = vol!

Graag tot 20 mei!

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.