Contact  055 580 59 00 algemeen 
055 580 59 05 offerte aanvragen

 

CBS: banenkrimp minder sterk dan gedacht

CBS: banenkrimp minder sterk dan gedacht

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag bekend gemaakt dat het aantal banen in Nederland minder snel afneemt dan eerder gedacht.
Eerder dit jaar gaf het CBS aan dat de banenmarkt met achtduizend banen zou krimpen, maar uit nieuwe vrijgegeven cijfers stelt het CBS deze aantallen naar beneden bij. In het tweede kwartaal van 2014 zijn er duizend banen minder dan in de eerste drie maanden van dit jaar.
Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn er zeventigduizend banen minder, in de schatting van half augustus schatte CBS de banenkrimp op jaarbasis op tachtigduizend banen.

Economische groei hoger dan verwacht
Het CBS maakte vandaag ook bekend dat in het vorig kwartaal de Nederlandse economie iets sterker is gegroeid dan gedacht. De economie groeide met 0,7 procent in plaats van een half procent, zo meldde het CBS.
De hogere groei is volgens het statistiekbureau te danken aan de consumptie van huishoudens en de investeringen van bedrijven, die in tweede instantie hoger uitvielen. Het algehele beeld van de economie is daarentegen niet gewijzigd, zo stellen de statistici. De groei is nog altijd voor het grootste deel te danken aan de export.

Bron: CBS.nl en NRC.nl 

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.