Persoonality en Timing bieden trainingen om robots te slim af te zijn

Gepubliceerd: 25-04-2016
Persoonality en Timing uitzendteam bieden 17.500 flex- en payrollkrachten voortaan de mogelijkheid om doorlopend cursussen te volgen en zich op vrijwillige basis permanent bij te scholen. Flexkrachten en payrollkrachten, die bij beide bedrijven met name voor productiewerk worden ingezet, kunnen in totaal 90 trainingen volgen. Dit aantal wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Timing en Persoonality willen niet alleen de inzetbaarheid van medewerkers vergroten maar hen tegelijkertijd ook in staat stellen zich sneller aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt waar steeds meer productiewerk als gevolg van automatisering verdwijnt.

Beide bedrijven hebben een contract afgesloten met online opleider GoodHabitz die de trainingen aanbiedt. De keuze varieert van cursussen om communicatieve en creatieve vaardigheden te verbeteren tot managementtrainingen en cursussen excel en powerpoint. Volgens commercieel directeur Paul Haarhuis bieden Persoonality en Timing flex- en payrollkrachten op deze wijze de mogelijkheid om de ‘skills van de 21e eeuw’ te ontwikkelen. Daarmee maken ze meer kans om de robotisering van productiewerk te doorstaan zonder werkloos aan de kant te komen staan. “Vooral in het laagbetaalde segment is het banenlandschap sterk aan het veranderen. Werknemers moeten zich hiervan bewust zijn en leren hun eigen plan te trekken. Deze ontwikkeling willen wij niet alleen stimuleren, maar ook faciliteren.”


Gedragsverandering kost tijd

Dat flex- en payrollkrachten via payrollbedrijven en uitzendbureaus opleidingen kunnen volgen is uiteraard niet nieuw, het aanbieden van trainingen die niets te maken hebben met het werk dat een flexkracht op dit moment uitvoert, is dat wel. Haarhuis verwacht juist hierdoor dat het niet meteen storm zal lopen. “Als 10 procent van onze medewerkers dit jaar een opleiding gaat volgen, dan vind ik dat veel. Het gaat om gedragsverandering, er moet een knop om. Ook flex- en payrollkrachten moeten zich beseffen dat een levenlang leren noodzakelijk is om aan de slag te blijven en de robots te slim af te zijn. Veel flex- en payrollkrachten zijn echte doeners en niet makkelijk in beweging te krijgen om een toekomstgerichte training te gaan volgen. Onze sector moet dit zien te doorbreken.”


Opleiding tot dronepiloot

Persoonality en Timing willen het aanbod aan opleidingen later dit voorjaar nog verder gaan uitbreiden met een eigen opleidingencentrum. Die gaat onder meer gespecialiseerde trainingen ontwikkelen voor functies die nu ontstaan juist als gevolg van technologische ontwikkelingen, zoals dronepiloot in de logistieke sector.
Terug
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.