Zo gaat u uitgerust 2020 in!

Het einde van 2019 nadert. In de mooiste tijd van het jaar willen wij u namens alle Persoonality medewerkers bedanken voor uw vertrouwen in ons én onze flexkrachten. Maar keihard werken vraagt natuurlijk ook om keihard ontspannen. Een moment van rust pakken en terugtrekken uit de dagelijkse hectiek. Wij hebben een aantal ontspan tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1. Luister muziek
Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar de rol van muziek om te ontspannen. Stressspecialisten ontdekten dat het nummer Weightless van de band Marconi Union het meest ontspannende lied ter wereld is. Het continue ritme van 60 tot 70 beats per minuut zorgt ervoor dat uw hersengolven en hartritme zich aanpassen aan het ritme. Waar wacht u op? Zet (rustige) muziek aan en ontspan.

Tip 2. Naar yogales
Het gebeurt steeds vaker dat mensen door hun huisarts worden doorverwezen naar een yogales. Het helpt namelijk écht bij burn-out en stress klachten. Maar ook om even lekker te ontspannen is yoga een uitkomst. Met yoga kunt u uw ademhaling controleren en uw spieren helemaal ontspannen, waardoor u vermoeidheid, depressie en angst kunt bestrijden. Wie weet bent u straks heer en meester in de welbekende Gebroken Kaars of de Eenbenige Neerwaartse Hond. Niet geprobeerd is altijd mis, toch?

Tip 3. Lachen is gezond
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Een motto waar u eigenlijk iedere dag mee op zou moeten staan. Nadat u natuurlijk goed heeft geslapen, want een goede nachtrust is ook erg belangrijk. Heeft u al een tijdje niet gelachen? Neem dan plaats op de bank, start Netflix en ga naar de categorie ‘Komedies’. Gegarandeerd dat u een avondje lachen voor de boeg heeft.

Tip 4. Negeer uw telefoon
Volgens onderzoek van de Britisch Pyschological Society raken mensen in de stress als ze constant hun telefoon checken. Dit komt omdat mensen zich genoodzaakt voelen om de hele tijd op de hoogte te blijven van wat er in hun sociale leven gebeurt. Het is dus zeker goed om af en toe uw telefoon te negeren. Leg hem bijvoorbeeld in een kast, zodat u hem even vergeet. Het maakt dan ook niet meer uit of u de berichtjes meteen leest of een paar uur later.

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.