Zijn er nadelen van payroll voor medewerkers? 

De zes meestgehoorde opmerkingen op een rij

Payrolling roept bij jou als werknemer soms een aantal vragen op. Terwijl deze bezwaren niet altijd juist hoeven te zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste bezwaren voor je op een rij gezet en toegelicht. 

1. Je hoort bij het team

Medewerkers zijn soms bang dat ze er niet echt ‘bij horen’ als ze via payroll werken. In de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. De payrollorganisatie neemt namelijk alleen de personeelsadministratie over, en niet de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Overleggen, teamuitjes, de lunch: daar doe je als payrollmedewerker gewoon aan mee. Je hebt dus de voordelen van payroll voor werknemers, maar in je dagelijks werk ervaar je hier geen nadelen van. 
 

2. Je kunt gewoon een vast contract krijgen

Het is een fabeltje dat payrollmedewerkers geen vast contract kunnen krijgen. 
Als payrollmedewerker kan je, net als collega’s in dienst bij jouw opdrachtgever, in aanmerking komen voor een vast contract. Ook wel een contract voor onbepaalde tijd genoemd. Meer dan 30%-35% van onze medewerkers heeft een reguliere arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
 

3. Je hebt dezelfde arbeidsvoorwaarden

Sommige medewerkers zijn bang dat de arbeidsvoorwaarden minder goed zijn als ze via payroll werken. Die angst is niet nodig. Persoonality zorgt ervoor dat je in elk geval dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden hebt als collega’s die in dienst zijn van het bedrijf waar je werkt. 
 

4. Payroll is geen ontslagroute

Payroll wordt soms gezien als een manier om mensen makkelijk te ontslaan. Dit is onjuist. Als payrollorganisatie ben je juridisch werkgever en kan je, net zoals andere werkgevers, mensen niet zomaar ontslaan. Eén van de voordelen van payrollmedewerkers bij Persoonality is dat wij ons minimaal twee maanden moeten inzetten om ander werk voor je te vinden. Lukt dat niet, dan moeten we het UWV toestemming vragen voor ontslag. Of toestemming vragen aan de kantonrechter. Dit is precies dezelfde procedure als voor andere werkgevers geldt. 

5. Opdrachtgever failliet? Jij behoudt jouw baan

Gaat het bedrijf waar je werkt failliet? Dan ben jij nog steeds in dienst bij Persoonality. Wij betalen 90% van het in de arbeidsovereenkomst afgesproken salaris door en helpen jouw medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan. Dit is dus een groot voordeel van payroll, dat je bij andere werkgevers niet hebt. 
 

6. Je wordt doorbetaald bij ziekte

Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid is een payrollorganisatie verplicht om je door te betalen. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor een goede en deskundige invullen van het verzuimbeleid en re-integratie. Als dat nodig is, schakelen wij de hulp in van bijvoorbeeld een Arboarts. 

 

Jack Velmans, 46 jaar:

Ik werk ongeveer twee jaar bij Persoonality en heb in deze jaren het een en ander meegemaakt. Door lichamelijke beperkingen heb ik tijdelijk niet kunnen werken, maar door de goede communicatie met mijn contactpersoon en de verzuimafdeling heb ik mij in deze tijd geen zorgen gemaakt over mijn toekomst. Daarom ben ik erg blij met payroll en Persoonality in het bijzonder. Zij staan voor de werkgever, maar zeker ook voor de werknemer klaar. Chapeau!

 

Voordelen van payroll voor werknemers

  • Loon is juist, volledig en op tijd
  • Vanaf dag 1 bouw je flexibel pensioen op
  • Ziekte wordt het eerste half jaar 100% doorbetaald na één wachtdag
  • Minimaal dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden als medewerkers die in dienst zijn bij de opdrachtgever
  • Meer dan 100 gratis online cursussen en opleidingen

Wil je meer weten over de voordelen van payrolling? Lees hier meer over de voordelen voor payroll voor jou als werknemer. 

Voordelen van payroll

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.