Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Wij zijn jouw kennispartner op het gebied van HR-vraagstukken. In onze kennisbank delen we waardevolle informatie om jou te ondersteunen bij vragen over payroll en de rol die Persoonality daarin speelt. Leer meer over algemene payrollzaken, wetten en regels, en praktische tips. 

Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en payroll, wat moet je weten?
Algemeen payroll Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en payroll, wat moet je weten? Zodra je als ondernemer nieuw personeel nodig hebt sta je voor de keuze of je dit zelf wilt doen of dat je dit wilt uitbesteden. Het uitbesteden van deze werkzaamheden kan zowel aan een uitzend- als payrollbureau. Maar waarin verschilt hun dienstverlening eigenlijk van elkaar? Op deze vraag geven wij hieronder antwoord, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.
Laat de zomer maar komen
Column Laat de zomer maar komen Laat die zomer maar komen! De zomer staat voor de deur en dat betekent voor veel ondernemers een drukke periode vol kansen. Maar pas op voor personele valkuilen. Vergeten aan te zeggen bij tijdelijke contracten en het overtreden van regels met jonge medewerkers kunnen kostbare vergissingen zijn. Gelukkig zijn er tips om deze zorgen te voorkomen. Benieuwd aan welke valkuilen je moet denken? Berrie vertelt je er meer over op zijn blog.
Werken met vakantiekrachten? Dit zijn de spelregels.
Wetten en regels Werken met vakantiekrachten? Dit zijn de spelregels. Hier vind je alle informatie die jij als werkgever moet weten wanneer je werkt met vakantiekrachten. Lees meer over de maximale arbeids- en rusttijden, toegestane werkzaamheden per leeftijdscategorie, en regels met betrekking tot alcoholische dranken.
6 tips voor een optimale vakantieplanning
Werkgeversmerk 6 tips voor een optimale vakantieplanning Ga vandaag nog aan de slag met zes essentiële tips voor een efficiënte vakantieplanning . Van het stellen van een deadline voor verlofaanvragen tot het bepalen van minimale personeelsbehoeften tot het creëren van één overzichtelijk schema.
In 5 stappen starten met een payroll constructie
Algemeen payroll In 5 stappen starten met een payroll constructie Start je binnenkort met payrollen? Wat een heerlijk vooruitzicht dat je je dan weer helemaal kunt storten op de inhoud van je werk in plaats van het regelen van randzaken. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe de overstap naar payroll in de praktijk gaat. We leggen het graag aan je uit.
6 tips over vakantiegeld
Wetten en regels 6 tips over vakantiegeld Grote kans dat jouw medewerkers tegen de zomerperiode bezig zijn met bedenken waaraan zij hun vakantiegeld uitgeven. Een fijn extraatje dat vakantiegeld, maar voor jou als werkgever misschien een zorg. We geven je belangrijke tips waar je aan moet denken.
De charme van imperfectie
Column De charme van imperfectie Berrie reflecteert op zijn ervaring bij restaurant Salú na het lezen van Aaf Brandt Corstius' boek "Gun iedere kabouter zijn eigen muts". Hij ontdekt dat imperfectie en menselijke connectie bij Salú belangrijker zijn dan perfectie en efficiëntie, wat hem inspireert in zijn schrijfwerk.
De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll
Werkgeversmerk De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll Vaak wordt enkel stilgestaan bij de redenen voor payroll voor werkgevers. Maar hoe is dat voor medewerkers? Wat zijn voor hen de voordelen en zijn er ook nadelen? We leggen het je graag uit.
Vorige
1 2 3 4 5