Werkgeversmerk

Hoe ChatGPT helpt om de perfecte kandidaat te zoeken

Het vinden van medewerkers is al een hele uitdaging, laat staan om die ene perfecte match te vinden. Maar juist die is zo belangrijk om jouw bedrijf de glans te geven die het verdient. Je wilt immers jouw gasten de best mogelijke ervaring bieden en jouw zaak tot een succes maken. ChatGPT kan je helpen om deze zoektocht te vergemakkelijken. Wat het is en hoe het jou kan helpen, dat vertellen we je graag.  

ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI, een Amerikaans bedrijf dat onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie. Met ChatGPT heb je toegang tot de nieuwste generatie chatbot-technologie, die gebruikmaakt van het GPT algoritme. Het bijzondere hiervan is dat de tool op een heel menselijke en realistische manier kan communiceren. Je kunt ChatGPT gebruiken voor al je vragen, zelfs als je nog weinig of niets afweet van een bepaald onderwerp. Stel je vragen gerust aan de chatbot en je krijgt direct goed geformuleerde antwoorden terug.  

Hoe helpt ChatGPT met werven?

Naast dat ChatGPT informatie kan verschaffen over allerlei mogelijke onderwerpen is het ook in staat om goedlopende vacatureteksten te schrijven. De tool weet precies wat belangrijk is om de juiste kandidaten aan te trekken en wat belangrijk is in een goede vacature tekst. In plaats van uren te besteden aan het schrijven van vacature teksten, kan ChatGPT je snel helpen een eerste versie op te stellen. Deze kun je vervolgens verfijnen en aanpassen naar jouw specifieke behoefte, tone of voice en dergelijke.  

ChatGPT; hoe werkt het?

Door aan chatGPT te vragen middels een tekstchatvenster: ‘ik wil een vacaturetekst voor een [omschrijving functie]’ krijg je binnen een mum van tijd een uitgewerkte vacature. Let wel op, het is een geavanceerde chatbot die je op weg helpt. De teksten zijn (nog) niet perfect, maar je kunt de aanzet gebruiken om het verder te perfectioneren. Door je vraag constant scherper te stellen wordt de tekst aangepast. Een vervolgvraag zou kunnen zijn: ‘ik wil een volledige vacaturetekst met humor voor [omschrijving functie] geschreven door een professionele copywriter’.  

Uiteraard mis je hierbij nog wel de persoonlijke informatie van jouw organisatie. Maak je vacature nog persoonlijker door ChatGPT te vragen om de aanvullende gegevens van jouw organisatie en werkplek in de tekst te verwerken. Contactgegevens erbij en je hebt een vacaturetekst. Dat bespaart aanzienlijk tijd.

Het mooiste van alles is dat ChatGPT helemaal gratis te gebruiken is. Je hoeft alleen maar een account aan te maken met je Google-profiel. Bij het openen van ChatGPT zie je wellicht dat alles Engelstalig is, maar vrees niet: de chatbot spreekt verschillende talen. Dus typ je een Nederlandse briefing, dan ontvang je een Nederlands resultaat.

Gratis verspreiden van vacature

Nu ChatGPT naar aanleiding van jouw opdracht de vacature heeft gegeneerd, is de laatste stap om de vacature te verspreiden. Persoonality’s eigen werving en selectie portaal Proost kan je hierbij helpen. Via dit portaal plaats je gratis jouw vacatures. Die worden vervolgens zichtbaar via www.proostopjebaan.nl en ter extra promotie worden de vacatures zichtbaar op bekende platforms zoals Indeed. Zo bereik je snel de beste kandidaten. 

Meer weten over Proost of op welke manieren wij met payroll werk uit handen kunnen nemen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer artikelen

Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Metaal- en elektrotechnieksector loopt voorop met skillspaspoort
Metaal- en elektrotechnieksector loopt voorop met skillspaspoort
De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll
De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll