Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Wij zijn jouw kennispartner op het gebied van HR-vraagstukken. In onze kennisbank delen we waardevolle informatie om jou te ondersteunen bij vragen over payroll en de rol die Persoonality daarin speelt. Leer meer over algemene payrollzaken, wetten en regels, en praktische tips. 

Laat de zomer maar komen
Column Laat de zomer maar komen Laat die zomer maar komen! De zomer staat voor de deur en dat betekent voor veel ondernemers een drukke periode vol kansen. Maar pas op voor personele valkuilen. Vergeten aan te zeggen bij tijdelijke contracten en het overtreden van regels met jonge medewerkers kunnen kostbare vergissingen zijn. Gelukkig zijn er tips om deze zorgen te voorkomen. Benieuwd aan welke valkuilen je moet denken? Berrie vertelt je er meer over op zijn blog.
De charme van imperfectie
Column De charme van imperfectie Berrie reflecteert op zijn ervaring bij restaurant Salú na het lezen van Aaf Brandt Corstius' boek "Gun iedere kabouter zijn eigen muts". Hij ontdekt dat imperfectie en menselijke connectie bij Salú belangrijker zijn dan perfectie en efficiëntie, wat hem inspireert in zijn schrijfwerk.
Overbelast door regels: de zoveelste last voor de ondernemer
Column Overbelast door regels: de zoveelste last voor de ondernemer Het ondernemerschap in 2024 lijkt al complex genoeg te zijn, maar met elke nieuwe wet lijkt er een extra uitdaging bij te komen. In zijn nieuwste column deelt Berrie zijn perspectief op deze toenemende veranderingen en de impact die dit heeft op jou als ondernemer.
Man Flu
Column Man Flu "Mannengriep, ook wel Man Flu", een bekend fenomeen waar de meningen flink over verdeeld zijn. Hatsjie! Als manager weet hij maar al te goed dat ziekte meer betekent dan alleen een collega missen. Er komen een hoop "moetjes" bij kijken. Die gedachte zette hem aan het denken: "Is dit inderdaad een “mannengriep”, moet ik doorwerken? Of doe ik er verstandig aan om me ziek te melden?"
Goedkoop is duurkoop
Column Goedkoop is duurkoop "Goedkoop is duurkoop!" Ironisch genoeg schreef Berrie hier in zijn vorige column over. Ondanks zijn eigen waarschuwing werd hij verleid, door een in zijn ogen onmisbare aanbieding van een internetprovider. Je raadt het al, dit loopt niet goed af. Benieuwd hoe het afloopt, je leest het hier.
Sorry schat, ik ben geen vakman!
Column Sorry schat, ik ben geen vakman! Ben jij ook een 'Zelf doen' type? Soms denken we dat we experts zijn in zaken waar we beter niet aan kunnen beginnen. Dat geldt ook voor het schilderavontuur van Berrie. In zijn nieuwste column lees je over zijn klusperikelen en ontdek je waarom sommige zaken beter aan specialisten overgelaten kunnen worden.
Meer dan een fooi
Column Meer dan een fooi Een kort gesprekje, een bedankje, hoe vaak krijg jij écht 'dankjewel' te horen? In de nieuwste column van Berrie vertelt hij over zijn vakantie in Saalbach Hinterglemm en hoe hij tot de realisatie kwam dat het tijd wordt dat we soms nog ondergewaardeerde beroepen, zoals de horeca, beter gaan waarderen.
Komkommertijd
Column Komkommertijd Bestaat komkommertijd überhaupt nog wel? In deze column deelt Berrie hoe hij deze zomer geen komkommertijd ervaart, maar het juist alleen maar drukker heeft. En geeft hij tips & tricks over hoe hij dit aanpak. Lees verder
Vorige
1 2