Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Werken met vakantiekrachten? Dit zijn de spelregels.
Wetten en regels Werken met vakantiekrachten? Dit zijn de spelregels. Hier vind je alle informatie die jij als werkgever moet weten wanneer je werkt met vakantiekrachten. Lees meer over de maximale arbeids- en rusttijden, toegestane werkzaamheden per leeftijdscategorie, en regels met betrekking tot alcoholische dranken.
6 tips over vakantiegeld
Wetten en regels 6 tips over vakantiegeld Grote kans dat jouw medewerkers tegen de zomerperiode bezig zijn met bedenken waaraan zij hun vakantiegeld uitgeven. Een fijn extraatje dat vakantiegeld, maar voor jou als werkgever misschien een zorg. We geven je belangrijke tips waar je aan moet denken.
Wettelijk minimumloon 2024
Wetten en regels Wettelijk minimumloon 2024 Hoe hoog is het minimumloon en met hoeveel procent gaat het in juli 2024 stijgen. Je leest er hier alles over.
Hoe bereken je het vakantiegeld?
Wetten en regels Hoe bereken je het vakantiegeld? Hoeveel vakantiegeld krijgen jouw medewerkers? Lees meer over hoe je het vakantiegeld kunt berekenen en wanneer het uitbetaald wordt.
Alles over de nieuwe wet schijnzelfstandigheid bij ZZP’ers.
Wetten en regels Alles over de nieuwe wet schijnzelfstandigheid bij ZZP’ers. Het kabinet wil schijnzelfstandigheid bij ZZP'ers aanpakken met een nieuw wetsvoorstel. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. Lees hier meer informatie over de plannen.
Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?
Wetten en regels Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen? Hoe zit het precies met wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen in Nederland? Dit artikel biedt geeft je een heldere uitleg over het verschil tussen deze soorten vakantiedagen, wat het verjaringstermijnen is en wat de uitbetalingsregels zijn bij ontslag.
Veranderingen in wet- en regelgeving vanaf 1 januari 2024
Wetten en regels Veranderingen in wet- en regelgeving vanaf 1 januari 2024 Vanaf 1 januari 2024 zijn er een nieuwe wetten en regels van kracht gegaan. Deze veranderingen zullen aanzienlijke invloed hebben op verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Bekijk hier de belangrijke wijzigingen.
Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties?
Wetten en regels Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties? Er komen belangrijke veranderingen aan die invloed kunnen hebben op het pensioen van alle medewerkers in loondienst, dus ook voor jouw (payroll)medewerkers. We sommen de belangrijkste wijzigingen voor je op.
Vorige
1 2