Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Veranderingen in wet- en regelgeving voor Horecaondernemers vanaf 1 januari 2024
Wetten en regels Veranderingen in wet- en regelgeving voor Horecaondernemers vanaf 1 januari 2024
Invoering van het wettelijk minimumuurloon in 2024: wat werkgevers moeten weten.
Wetten en regels Invoering van het wettelijk minimumuurloon in 2024: wat werkgevers moeten weten. De nieuwe regelgeving rondom het wettelijk minimumloon is bekend en de komende maanden gaat er veel veranderen. Het minimumloon is een belangrijk onderwerp dat twee keer per jaar wordt herzien: op 1 januari en 1 juli. In 2024 staan er echter grote wijzigingen gepland die van invloed zijn op het minimumloon. We nemen je mee in de belangrijkste veranderingen en de gevolgen daarvan.
Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?
Wetten en regels Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen? Wanneer vakantieperiodes in zicht zijn komt standaard de vraag 'hoe zit het ook alweer met vakantiedagen?' Het verschil tussen deze verschillende soorten vakantiedagen, de wettelijke en bovenwettelijke, leggen we je hier uit.
6 feitjes over vakantiegeld
Wetten en regels 6 feitjes over vakantiegeld Grote kans dat jouw medewerkers tegen de zomerperiode  bezig zijn met bedenken waaraan zij hun vakantiegeld uitgeven. Een fijn extraatje dat vakantiegeld, maar voor jou als werkgever misschien een kopzorg. Een goed moment om eens te kijken naar wat vakantiegeld inhoudt.
Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof
Wetten en regels Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof Per 2 augustus treedt de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof in werking. Wat gaat er veranderen? Dat lees je hier.
Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties?
Wetten en regels Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties? Er komen belangrijke veranderingen aan die invloed kunnen hebben op het pensioen van alle medewerkers in loondienst, dus ook voor jouw (payroll)medewerkers. We sommen de belangrijkste wijzigingen voor je op.