Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt?
Algemeen payroll Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt? Hoewel het kabinet demissionair is, komt het toch met een reeks nieuwe maatregelen voor het komende jaar. Deze plannen gaan zeer waarschijnlijk gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. De belangrijkste wijzigingen hebben we opgesomd.
Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en payroll, wat moet je weten?
Algemeen payroll Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en payroll, wat moet je weten? Zodra je als ondernemer nieuw personeel nodig hebt sta je voor de keuze of je dit zelf wilt doen of dat je dit wilt uitbesteden. Het uitbesteden van deze werkzaamheden kan zowel aan een uitzend- als payrollbureau. Maar waarin verschilt hun dienstverlening eigenlijk van elkaar? Op deze vraag geven wij hieronder antwoord, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.
In 5 stappen starten met een payroll constructie
Algemeen payroll In 5 stappen starten met een payroll constructie Start je binnenkort met payrollen? Wat een heerlijk vooruitzicht dat je je dan weer helemaal kunt storten op de inhoud van je werk in plaats van het regelen van randzaken. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe de overstap naar payroll in de praktijk gaat. We leggen het graag aan je uit.
Hoe ga je om met arbeidsconflicten?
Algemeen payroll Hoe ga je om met arbeidsconflicten? Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks zeker 70.000 ziekmeldingen per jaar een gevolg zijn van een conflict op de werkvloer. Hoe ga je als werkgever om met conflicten op het werk en hoe doe je dit op een juridisch correcte manier? Onze collega's Berrie en Anne vertellen het je graag.
6 tips om ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen
Algemeen payroll 6 tips om ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen Ontdek hoe je ziekteverzuim binnen jouw bedrijf kunt aanpakken met deze 6 praktische tips. Van ergonomische werkplekken tot het herkennen van verzuimsignalen.
Wat is payroll?
Algemeen payroll Wat is payroll? Bij payroll neemt een payrollbedrijf het juridisch werkgeverschap over van een bedrijf, maar wat betekent het nou precies in? Lees meer over wat payroll inhoudt en hoe het jou als ondernemer kan ontlasten. Ontdek de voor en nadelen en wat zijn de kosten ervan.
Wat kost een medewerker: ontdek de verborgen kosten
Algemeen payroll Wat kost een medewerker: ontdek de verborgen kosten Heb je je ooit afgevraagd wat een medewerker kost? Het brutoloon is slechts een klein deel van de totale kosten. In dit artikel duiken we in de verborgen kosten, van werkgeverspremies tot vakantiedagen en verzekeringen.
Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie?
Algemeen payroll Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie? Wil je als ondernemer je personeelszaken op orde hebben, dan is een goede salarisadministratie van essentieel belang. Deze administratieve taken kun je zelf uitvoeren, maar deze kan je ook uitbesteden aan een payrollorganisatie. Om hier een goede keuze in te maken leggen we je graag uit wat het inhoudt en wat de verschillen zijn.