Werkgeversmerk

Welke hulp kun je medewerkers bieden bij geldzorgen?

Doordat de prijzen overal flink gestegen zijn is het voor veel mensen steeds lastiger geworden om de energierekening of de wekelijkse boodschappen te kunnen betalen. Maar liefst één op de drie Nederlandse huishoudens heeft moeite om het hoofd financieel boven water te houden. Geldzorgen kunnen mentaal een zware last zijn. Het zorgt voor stress, concentratieverlies en uiteindelijk ziekteverzuim. Je leest hier welke initiatieven wij zijn gestart vanuit Persoonality om jou en jouw medewerkers hierbij te helpen.

Hulp bij geldschulden: Geldfit 

Persoonality is partner van de Nederlandse Schuldhulp Route en zij bieden passende hulp via Geldfit.nl. Hier kun je terecht voor advies dat bij jouw persoonlijke situatie past. Geldfit is dé plek voor tips en informatie over geld. Doe de gratis test en krijg direct een praktisch advies over jouw situatie. Wil je liever anoniem je verhaal vertellen, dan kan dat ook. Je wordt dan in contact gebracht met iemand die met je meedenkt. We hebben onze eigen landingspagina op de GeldFit.nl site. Klik hier om direct naar de website van Geldfit te gaan.

Hulp bij hoge energieprijzen 

Door stijgende energieprijzen hebben steeds meer mensen moeite om hun rekeningen te betalen. Huishoudens voor wie dit problematisch wordt, weten vaak niet of en welke hulp er beschikbaar is. Om hierbij te helpen lanceren Geldfit, SchuldenlabNL en energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall een online platform.

Op http://www.geldfit.nl/energie vind je tips over besparen, energietoeslag, energiecoaches of ondersteuning. Samen met de experts krijg je inzicht in de stappen die ze zelf kunnen zetten én in de beschikbare hulp van energieleveranciers en gemeenten.

Noodfonds Energie 

Door middel van een korte check kan er gekeken worden of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Wil je weten hoe het werkt en of je hiervoor in aanmerking komt? Je vindt alle informatie over het noodfonds hier.

Webinar schuldenproblematiek: geldzorgen herkennen en hulp bieden

Je kunt als werkgever een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen en oplossen van geldzorgen. Door signalen te herkennen, het gesprek aan te gaan en door te verwijzen naar hulp. Hoe je dit concreet doet, daar helpen we je graag bij. Eerder dit jaar organiseerden wij een webinar over dit onderwerp. We behandelden vragen als: welke signalen zijn er? Hoe ga je het gesprek aan? En welke hulp kun je aanbieden? Benieuwd naar het webinar. Bekijk de webinar hier terug.

10 tips om te besparen op je (energie)rekening

De energierekening is een belangrijk onderdeel van je vaste lasten. Wij hebben de 10 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Je leest ze hier:

1. Zet de verwarming later aan Als je de hele dag thuis bent, geef dan niet direct in de ochtend een slinger aan de verwarming. Wacht op een zonnige dag even tot de zon jouw huis heeft gevonden. Het zal je verrassen hoeveel warmte de zon je woon- of slaapkamer ook in de herfst of winter kan geven. Als de zon een beetje haar best doet, is het zo 20 graden binnen. Geen zonnige dag? Verwarm dan alleen de kamers waarin je zit of werkt en sluit alle deuren in huis. 

2. Zet de verwarming lager Wist je dat de verwarming een graadje lager zetten harstikke goed is voor je immuunsysteem? Net als koud douchen. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Beter voor de aarde en goed voor je gezondheid.

3. Douche korter en gebruik een douchespaarkop Koop een leuke én effectieve douchetimer en houd bij hoe lang je onder de douche staat. Vijf minuten douchen is vaak al meer dan voldoende. Plaats ook een douchespaarkop, deze voegt lucht toe aan de waterstraal. Wist je dat 30 minuten douchen gemiddeld € 1,20 kost? En vijf minuten douchen slechts € 0,20? Maak daarnaast van een heerlijk bad weer iets bijzonders. Een bad vullen met heet water vraagt nogal wat van ons gasverbruik. En één keer per week genieten van een heerlijk bad is toch voldoende?

4. Zet de verwarming 's nachts niet helemaal uit en lucht je huis overdag Het klinkt logisch om de verwarming ’s nachts helemaal uit te draaien. Toch gebruik je in de meeste gevallen minder gas wanneer je deze in de kleine uurtjes op 15 graden zet. Het kost dan minder energie om de volgende ochtend de boel weer warm te stoken. Frisse lucht van buiten verwarmt minder makkelijk dan lucht die al lang in huis hangt. Het is slim om dat luchten niet meteen in de ochtend, maar in de middag te doen. Dan is de temperatuur buiten iets hoger en zakt de temperatuur in huis minder door het luchten.

5. Maak je huis tochtvrij Ga het gevecht aan met tocht in huis. Dikke gordijnen voor deuren, ramen en ook het trapgat kunnen een flink verschil maken. De opening naar de eerste verdieping in je huis dichtmaken met een gordijn of deur voorkomt dat veel warmte vanuit je woonkamer naar boven verdwijnt. Plaats tochtstrips in deuren en ramen en vergeet de tochtborstel voor de brievenbus niet. 

6. Verwarm efficiënt met radiatorfolie en ontlucht regelmatig Plaats radiatorfolie achter je verwarming, er ontsnapt dan minder warmte naar buiten via de buitenmuur. En zorg dat je de radiatoren regelmatig ontlucht zodat deze goed warmte blijven afgeven. 

7. Brand kaarsen op de plek waar je zit
Steek kaarsen aan in de hoek waar je ’s avonds gaat ontspannen voor meer warmte. Bijvoorbeeld op de salontafel bij de tv of aan de keukentafel. Door de kaarsen te kopen bij de kringloopwinkel doe je dat ook nog eens duurzaam én goedkoop.

8. Stel je cv-ketel slim in Staat je cv-ketel goed afgesteld? Gebruik je bijvoorbeeld de ECO-stand? Als je die optie hebt, gebruik deze dan. Dit scheelt behoorlijk in de energiekosten. Het is sowieso belangrijk om je cv-ketel goed af te stemmen. Je kan hiermee al snel tussen de 20 en 40 procent minder energie verbruiken. 

9. Was op lagere temperatuur en laat het drogen aan de lucht Was je was niet warmer dan 40 graden. Hang vervolgens je was aan de waslijn in plaats van de droger te gebruiken. Wil je deze toch gebruiken? Zet de wasdroger dan op ECO-stand. Deze stand zit overigens ook op je vaatwasser. 

10. Vervang gloeilampen voor LED-lampen Wist je dat bij het vervangen van vijf lampen, je al € 20 per jaar kunt besparen?

Meer artikelen

Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Metaal- en elektrotechnieksector loopt voorop met skillspaspoort
Metaal- en elektrotechnieksector loopt voorop met skillspaspoort
De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll
De voordelen en nadelen (misvattingen) van payroll