Payroll bij Persoonality.

Mooie jonge vrouw met lang donker haar kijk in de camera en lacht. Op de achtergrond zie je de Persoonality vestiging.

Payroll bij Persoonality.

Jij weet waar je goed in bent en wat je beter aan anderen kunt overlaten. De werving en selectie van medewerkers en de dagelijkse aansturing doe je dan ook zelf. Vanaf het moment dat we gaan samenwerken worden wij juridisch werkgever van jouw medewerkers. Wij richten ons op de uitvoering van de administratieve en juridische werkgeverstaken en zijn jouw kennispartner op het gebied van HR. Zo versterken we elkaar.

Samen de beste werkgever

Je verwacht veel van je medewerkers. En natuurlijk wil je dan dat alle zaken voor hen ook dik in orde zijn. Samen met jou gaan we voor goed werkgeverschap. Dat is meer dan alleen zorgen dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn. Het gaat ook over goed voor elkaar zijn, plezier maken, samen iets moois neerzetten. Samen bundelen we onze krachten en doen we ieder waar we goed in zijn.

 • Minder zorgen
 • Meer flexibiliteit
 • Meer gemak
 • Professioneel advies en ondersteuning
 • Sterk werkgeversmerk

Minder zorgen

Mooie jonge vrouw met lang donker haar van voren gefotografeerd. Ze heeft een grote glimlach op de foto. Op de achtergrond zie je de Persoonality vestiging.

Minder zorgen

Wij helpen je risico’s beheersen waar je geen grip op hebt. Zo nemen wij verzuimkosten en -beheer bijvoorbeeld voor onze rekening. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken:

 • Geen risico’s bij ziekte en ontslag
 • Begeleiding bij verzuim en re-integratie
 • Juridische ondersteuning en advies

Meer flexibiliteit

Twee Persoonality collega's op een bank. De linker vrouw zit met een laptop. De rechter vrouw kijkt lachend naar haar collega.

Meer flexibiliteit

Draait jouw bedrijf om seizoensgebonden werk of werk je met veel studenten of AOW-gerechtigden? Dan heb je behoefte aan flexibiliteit. Onze Persoonality-cao speelt hierop in en biedt je meer vrijheid met:

 • Meer tijdelijke contracten voor AOW’ers
 • Een verkorte oproeptermijn
 • Een gunstig tarief voor studenten en AOW’ers
 • Meer mogelijkheden in herplaatsing bij arbeidsongeschiktheid of wegvallen van werkzaamheden

Meer gemak

Twee Persoonality collega's staan achter een bar. Ze bladeren samen in een magazine.

Meer gemak

Alles goed regelen kost aardig wat van je tijd en aandacht. Zeker als je regelmatig nieuwe medewerkers hebt of werkt met seizoensmedewerkers. Wij maken het makkelijker voor jou:

 • Geen administratieve handelingen meer
 • Eén vast contactpersoon voor al je HR-zaken
 • Alle kosten op één factuur zonder verrassingen achteraf

Een sterk werkgeversmerk

Twee Persoonality collega's zitten op een bank en zijn met elkaar in gesprek

Een sterk werkgeversmerk

Samen zorgen we voor het belangrijkste kapitaal van jouw bedrijf: jouw medewerkers. Zij krijgen bij ons dezelfde rechten en voorwaarden als medewerkers die je eventueel zelf in loondienst hebt. Daarnaast helpen we je bouwen aan een sterk werkgeversmerk. Goed werkgeverschap levert niet alleen tevreden medewerkers op, het helpt je ook:

 • (Nieuwe) medewerkers aan je binden en behouden
 • Lager ziekteverzuim en verloop onder medewerkers
 • Betere prestaties op de werkvloer en dus blije klanten

Professioneel advies en ondersteuning

Man kijkt lachend in de camera met op de achtergrond de Persoonality vestiging

Professioneel advies en ondersteuning

Met een team van experts staan we voor je klaar. Jij en jouw medewerkers kunnen met ieder personeelsvraagstuk bij ons terecht. Zo zijn we jouw HR-kennispartner:

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Wij houden alle wet- en regelgeving voor je bij
 • Korte lijntjes met meer dan 50 experts

Persoonality in cijfers

25+
jaar ervaring

1500
tevreden klanten

8,2
klantenbeoordeling

50+
betrokken
experts

Heb je nog vragen?

We helpen je graag

Wat is payrolldienstverlening en hoe verschilt het van traditioneel werkgeverschap?

Payrolldienstverlening is wanneer een externe partij, zoals een payrollbedrijf als wij, verantwoordelijk wordt voor administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap, inclusief salarisadministratie en wettelijke naleving van alle verplichtingen die hieruit voortkomen. Het verschilt van traditioneel werkgeverschap doordat wij de juridische werkgever worden van jouw medewerkers, terwijl bij traditioneel werkgeverschap jij zelf deze verantwoordelijkheden draagt.

Wat kost payroll?

Payrolltarieven verschillen per payroller. Het bedrag baseren we op het bruto uurloon van jouw medewerker X de omrekenfactor. De omrekenfactor wordt weer bepaald aan de hand van de inhoud van jouw overeenkomst.

Elke payroller hanteert een andere omrekenfactor. Oriënteer voordat je een keuze maakt en vergelijk wat de dienstverlening precies inhoudt. Is er bijvoorbeeld een eigen risico bij verzuim? Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

We helpen je graag en geheel vrijblijvend aan een passende offerte zodat je een duidelijk beeld hebt van de kosten voor je een beslissing neemt.

Wanneer loont het om over te stappen op payroll?

Elke bedrijfssituatie is uniek. In verreweg de meeste gevallen is payroll ook aantoonbaar interessant vanuit financieel perspectief. Of payroll voor jouw bedrijf loont, hangt af van de behoeften en omstandigheden van jouw bedrijf. Hoeveel uur per week besteed je gemiddeld aan de loon- en salarisadministratie, zaken regelen met de accountant, UWV of andere instanties?

Het helpt om een eenvoudige kosten-batenanalyse uit te voeren en te overwegen welke voordelen en besparingen je kunt behalen door gebruik te maken van payroll in vergelijking met het beheren van HR en administratie intern. Wij helpen je graag en vrijblijvend om een goede vergelijking te maken tussen het zelf doen en uitbesteden. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Wat verandert er voor mijn medewerkers als ik ga payrollen?

We zorgen dat zij minimaal dezelfde zekerheden hebben als wanneer zij rechtstreeks bij je in dienst zouden zijn. We bieden dezelfde arbeidsvoorwaarden en we hanteren dezelfde regelingen met betrekking tot o.a. loon, toeslagen en ADV volgens de cao die bij jou geldt. Er is geen sprake van een nieuwe proeftijd, opgebouwde dienstjaren worden gewoon meegenomen en ook bij ons kunnen jouw medewerkers een vast contract krijgen.

Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden?

In het kort: terwijl een payroller zich richt op het administratieve en juridische beheer van bestaande medewerkers van een bedrijf, zorgt een uitzender voor het aantrekken en bemiddelen van flexibele arbeidskrachten voor verschillende opdrachten en bedrijven. Zowel arbeidsvoorwaardelijk (incl. pensioen) als rechtspositioneel (contracttype) mag de medewerker bij payrolldienstverlening niet worden benadeeld.

Hoe ziet een payrollconstructie eruit?

Wanneer je payrollt en een nieuwe medewerker aanneemt, nemen wij als payrolldienstverlener diegene juridisch over. Je schrijft jouw medewerker in (bij ons is dat via ons online portaal) en vervolgens maken wij een arbeidsovereenkomst, hierbij houden we rekening met de juiste cao en arbeidsvoorwaarden. We zorgen ervoor dat voor hen dezelfde rechten gelden als voor andere medewerkers die bij je werken. 

Al het HR regelwerk nemen we van je over, zoals het berekenen en afdragen van de werknemerslasten, de aanmelding bij de Belastingdienst en een pensioenfonds. We doen ook de loonadministratie; zorgen voor de loonstroken en jaaropgaven en maken salarissen over.

Jij ontvangt vervolgens een overzichtelijke factuur op basis van de gewerkte uren en onze payrolldienstverlening en kunt ook direct online in de managementinformatie alle benodigde informatie terugvinden.

Is er een keurmerk voor payrollbedrijven?

Erkende payrollbedrijven hebben het SNA-keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA). 
Het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) is het keurmerk voor alle payroll- en uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk. Het keurmerk is gebaseerd op NEN 4400-1 en NEN 4400-2. Hier vind je onze keurmerken.

Wat doet Persoonality aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)

In onze ogen kan het niet zo zijn dat wij in een welvarend land leven waar onderwijs, gezondheidszorg en zingevend werk voor veel mensen binnen handbereik is, maar nog niet voor iedereen. Wij vinden het belangrijk om iets te doen. Voor onze medewerkers, onze klanten en natuurlijk ook voor hun kinderen en kleinkinderen.

Samen met zusterorganisatie Timing Uitzendbureau hebben we een overkoepelende ambitie: Werk dat voor iedereen werkt. Ons werk draait om mensen. Onze liefde voor uitvoerend werk. Wij geloven in werk dat voor iedereen werkt. Daar profiteren we allemaal van. In ons dagelijks werk kijken we dan ook altijd naar het grotere plaatje en de impact van onze keuzes op het leven van onze flexkrachten, payrollmedewerkers, klanten en eigen medewerkers. Hier lees je meer over onze mvo-missie, strategie en de stappen die we ondernemen.

 

 

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wij denken
graag
met je mee