Een payroller neemt het juridisch werkgeverschap van u over. Uw medewerkers zijn dus in dienst van Persoonality. Dit geeft u meer tijd om te ondernemen.
 

Benieuwd wat payroll voor u kan betekenen?

Test het in 1 minuut

Wat is payroll?

Wat is payrolling precies, welke voordelen biedt het mij als werkgever en wat betekent het voor mijn werknemers? Veelgestelde vragen waar we graag antwoord op geven. Daarnaast zetten we op een rijtje wat u over payroll moet weten en waar u op moet letten.  
 

Wat u moet weten over payrolling

De taken van een payroller op een rij

Payrolling biedt zowel grote als kleine bedrijven meer flexibiliteit en minder financiële risico’s. Hoewel u zelf uw medewerkers werft en selecteert, neemt Persoonality deze formeel in dienst. Werknemers gaan voor u werken, maar staan bij ons op de loonlijst omdat wij de juridisch werkgever zijn. Het voordeel is dat u als werkgever wordt ontzorgd. We nemen diverse taken uit handen, waaronder:

  • contractbeheer en verloning
  • personeels- en salarisadministratie
  • het contact met andere instanties, zoals Belastingdienst of Arbodienst
  • alle arbeidsrechtelijke risico's
Bij arbeidsrechtelijke risico’s die we overnemen kunt u denken aan de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte of tien jaar WGA-last voor een arbeidsongeschikte werknemer. Ook bij ontslag van een medewerker bieden we ondersteuning. Zo helpen we waar nodig bij de opbouw van een personeelsdossier en het juridisch afhandelen van ontslag.

Door te kiezen voor payrolling kunt u flexibeler inspelen op onder andere veranderingen in de markt. Druk maken over de lasten en risico’s van het werkgeverschap is niet meer nodig. Wij doen graag waar wij goed in zijn: ontlasten. Zo kunt u doen wat u het liefste doet: ondernemen!
 

Wat u zelf moet blijven doen bij payrolling

Uw taken op een rij

Persoonality zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk tijd kan steken in uw bedrijf. Toch zijn er een aantal taken waar u als opdrachtgever (ook wel inlener genoemd) verantwoordelijk voor blijft:

  • Het doorgeven van uren via online portaal Jop
  • De dagelijkse aansturing van uw medewerkers
  • De werving en selectie van nieuwe medewerkers
  • De planning en het roosteren van uw personeel
Natuurlijk staan we u graag bij en zijn we er altijd om een handje te helpen met bijvoorbeeld werving, selectie en plannen. Zo kunnen we u voorzien van handige beoordelingsformulieren, tips voor beoordelingsgesprekken of ontwikkeltrajecten. We bieden planningstools en gratis online trainingen en cursussen waar medewerkers hun voordeel mee kunnen doen.

Op de werkvloer verandert er weinig nadat u overstapt op payrolling. Sterker nog, Persoonality heeft als één van de weinige payrollorganisaties een eigen cao voor payrollkrachten. Die bevat uiteraard goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zodat payrollmedewerkers dezelfde zekerheden en rechten hebben als uw andere medewerkers.

Waarom payrolling?

De voordelen op een rij

Behalve dat Persoonality u ontzorgt, zijn er nog meer voordelen van payrolling. Hieronder zetten we er een aantal voor u op een rij.
 
Eén loket voor al uw HR-zaken
Geen werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag
Juridische ondersteuning van onze eigen juridische specialisten
Benieuwd wat payroll voor u kan betekenen?
Doe de payrolltest
 

De kosten

De dienstverlening van payrollorganisaties kan erg verschillen. Bekijk de verschillende vormen en check welke onderdelen in de omrekefactor zijn meegenomen. Zo voorkomt u verrassingen.

Ontzorgen

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen payrolling. Daarom kiezen al ruim 1500 ondernemers voor Persoonality. 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.