Focus jij je op het ondernemen, dan regelen wij alles eromheen

Wat is payroll?

Wat is payrolling precies, welke voordelen biedt het mij als werkgever en wat betekent het voor mijn werknemers? Veelgestelde vragen waar we graag antwoord op geven. Daarnaast zetten we op een rijtje wat je over payroll moet weten en waar je op moet letten.  
 

Wat je moet weten over payrolling

Jij kent je bedrijf het allerbeste. De werving en selectie van medewerkers en de dagelijkse aansturing doe je dan ook zelf. Wij richten ons op de uitvoering van de administratieve en juridische werkgeverstaken en zijn jouw kennispartner op het gebied van HR. Zo versterken wij elkaar. 

De taken van een payroller op een rij:

  • contractbeheer en verloning
  • personeels- en salarisadministratie
  • het contact met andere instanties, zoals de Belastingdienst of Arbodienst
  • het overnemen van alle arbeidsrechtelijke risico's
Bij arbeidsrechtelijke risico’s die we overnemen kun je denken aan de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte of tien jaar WGA-last voor een arbeidsongeschikte werknemer. Ook bij ontslag van een medewerker bieden we ondersteuning. Zo helpen we waar nodig bij de opbouw van een personeelsdossier en het juridisch afhandelen van ontslag.

Door te kiezen voor payrolling kun je flexibel inspelen op onder andere veranderingen in de markt. Druk maken over de lasten en risico’s van het werkgeverschap is niet meer nodig. Wij doen graag waar wij goed in zijn: ontlasten. Zo kun jij doen wat jij het liefste doet: ondernemen!
 

Wat je zelf moet blijven doen bij payrolling

Persoonality zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk tijd kan steken in jouw bedrijf. Toch zijn er een aantal taken waar je als opdrachtgever (ook wel inlener genoemd) verantwoordelijk voor blijft:

  • Het doorgeven van uren via online portaal Jop
  • De dagelijkse aansturing van jouw medewerkers
  • De werving en selectie van nieuwe medewerkers
  • De planning en het roosteren van jouw medewerkers

Natuurlijk staan we je graag bij en zijn we er altijd om een handje te helpen met bijvoorbeeld werving, selectie en plannen. Zo kunnen we je voorzien van handige beoordelingsformulieren, tips voor beoordelingsgesprekken of ontwikkeltrajecten. We bieden planningstools en gratis online trainingen en cursussen aan waar jouw medewerkers hun voordeel mee kunnen doen.

Op de werkvloer verandert er weinig nadat je overstapt op payrolling. Sterker nog, Persoonality heeft als één van de weinige payrollorganisaties een eigen cao voor payrollkrachten. Die bevat uiteraard goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zodat payrollmedewerkers dezelfde zekerheden en rechten hebben als jouw andere medewerkers.

Waarom payrolling?

Behalve dat Persoonality je ontzorgt, zijn er nog meer voordelen van payrolling. Bekijk hier welke voordelen

Is payrolling iets voor jou?

Doe de payrolltest
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.