Een payroller neemt het juridisch werkgeverschap van u over. Uw medewerkers zijn dus in dienst van Persoonality. Dit geeft u meer tijd om te ondernemen.
 

Benieuwd wat payroll voor u kan betekenen?

Test het in 1 minuut

Wat is payroll?

U heeft interesse in payrolling, maar u bent er nog niet helemaal uit. Want wat is payroll nu precies? Wat zijn de voordelen voor u als werkgever en wat betekent het voor uw medewerkers? We leggen het graag aan u uit.  
 

Wat doet een payrollorganisatie?

De taken van een payroller op een rij

Payrolling houdt in dat Persoonality uw medewerkers formeel in dienst neemt. Persoonality wordt zo juridisch werkgever van uw medewerkers. We nemen dus heel wat taken van u uit handen, zoals:

  • contractbeheer en verloning
  • personeels- en salarisadministratie
  • het contact met andere instanties, zoals Belastingdienst of Arbodienst
  • alle arbeidsrechtelijke risico's
De twee jaar loondoorbetaling bij ziekte of tien jaar WGA-last voor een arbeidsongeschikte werknemer zijn voor werkgevers behoorlijke risico’s. Persoonality kent de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving en weet precies wat wel en wat niet mag. 

De lasten en risico’s van het werkgeverschap liggen dus bij ons, de payrollorganisatie (ook wel payroller genoemd). Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen!
 

Wat moet ik zelf blijven doen?

Uw taken op een rij

Als u kiest voor payrolling, blijft u als opdrachtgever, ook wel inlener genoemd, zelf verantwoordelijk voor:

  • uren doorgeven via het online portaal Jop
  • de dagelijkse aansturing van uw medewerkers
  • de werving en selectie van nieuwe medewerkers
  • de planning en het roosteren van uw personeel
Op de werkvloer verandert er dus niks aan de binding met uw medewerkers. Wij ondersteunen u graag bij bovenstaande vraagstukken. Zo helpen wij u bijvoorbeeld met handige beoordelingsformulieren, tips voor beoordelingsgesprekken of ontwikkeltrajecten. Ook hebben we planningstools voor u beschikbaar en kunnen uw medewerkers gratis online trainingen en cursussen volgen!
 

Waarom payrolling?

De voordelen op een rij

Behalve dat Persoonality u ontzorgt, zijn er nog meer voordelen van payrolling. Hieronder zetten we er een aantal voor u op een rij.
 
Eén loket voor al uw HR-zaken
Geen werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag
Juridische ondersteuning van onze eigen juridische specialisten
Benieuwd wat payroll voor u kan betekenen?
Doe de payrolltest
 

De kosten

De dienstverlening van payrollorganisaties kan erg verschillen. Bekijk de verschillende vormen en check welke onderdelen in de omrekefactor zijn meegenomen. Zo voorkomt u verrassingen.

Ontzorgen

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen payrolling. Daarom kiezen al ruim 1500 ondernemers voor Persoonality. 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'persoonlijk'.