De gouden tip van Mariëtta

Gepubliceerd: 11-03-2022

De gouden tip van Mariëtta: Ondernemer ben je 24/7

“Bedenk van tevoren heel goed dat als je ondernemer wordt, dat je dat 24/7 bent. Het is niet alleen het verkopen van een product, maar het is je hele leven. Er komt zoveel meer bij kijken. Doe goed research en maak een goed plan. Vertrouw op jezelf, volg je ingeving en doe wat voor jou goed voelt.”

Mariëtta en ZaZa: ruim 30 jaar aan ondernemerschap

Mariëtta is al meer dan 30 jaar ondernemer, en sinds 10 jaar eigenaresse van ijssalon en koffiebar ZaZa. Gevestigd aan de rand van het bruisende dorpshart van Twello ontvangt zij het hele seizoen klanten uit de wijde omgeving. De ijssalon is uitgegroeid tot een goedlopende zaak en daar is ze erg trots op. Als ze niet in de zaak is, vindt ze het ook belangrijk om op tijd vrij te pakken en te ontspannen. Op dat moment kan ze zich volledig afsluiten van het werk in de salon en heeft ze er het volste vertrouwen in dat haar team zich redt.“Iedereen weet wat ze moeten doen!”

“Het voelt als een familiebedrijf”

Tijdens het seizoen zijn er zo’n 8 á 9 werknemers aan het werk in de salon. Mariëtta is erg betrokken bij haar team. Een van de tevreden werknemers bij ZaZa is bedrijfsleidster Evelien: “Ik voel me gewaardeerd omdat ik hier mezelf kan zijn en kan doen ik wat ik echt leuk vind. Ik heb een goeie dag gedraaid als mensen hier weggaan met een lach op hun gezicht. Mariëtta is een goede werkgever door er te zijn. Ze werkt net zo hard mee als elke andere werknemer en dat waarderen we. De sfeer is goed, het werk is variërend en ieder dag is anders. Het voelt het als een familiebedrijf en hierdoor komen medewerkers ieder jaar terug.”

Evelien krijgt vertrouwen, en pakt daardoor mooie initiatieven op, zoals een introductie van brownie-ijs in samenwerking met Brownies & Downies. Nu verkopen ze naast de ijskaart de verse gebakken brownies. Én wordt er brownie ijs van gemaakt. “Ik ben als medewerkster begonnen, maar doordat ik meer verantwoordelijkheden heb gekregen ervaar ik ook hoe het is om te ondernemen. We doen alles samen. Ik leer hoe ik moet omgaan met leveranciers en denk actief mee om het bedrijf te laten groeien”.
   

Persoonality is er voor jou, de ondernemer!

Net als Mariëtta altijd op zoek naar nieuwe kansen, briljante ideeën, leiderschap en groei? Dan is 24 uur per dag niet altijd voldoende! Persoonality helpt je graag bij het realiseren van jouw ondernemersambities! Zo nemen we de administratieve, financiële en juridische lasten en risico’s van jouw personeel over. Dan kun jij weer met volle overgave ondernemen en zijn we samen de beste werkgever! 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.