Is payroll geschikt voor mijn bedrijf?

Gepubliceerd: 13-10-2017
Geschreven door: Persoonality

Doe de check!

Wilt u als ondernemer ook niet wat minder administratieve druk ervaren? Maar ook de mogelijkheid om te besparen op uw kosten en tegelijk de zaken goed te regelen voor uw medewerkers? Als uw antwoord ja is, dan is de keus om te payrollen het overwegen waard. Doe de check hieronder en kom erachter of payrolling ook bij uw onderneming past! We leggen u daarnaast uit welke risico’s u zelf draagt en welke taken en verantwoordelijkheden u aan ons kunt toevertrouwen.
 
Past payroll bij uw bedrijf?
Test het in één minuut. 
Doe de test Ik wil advies
 
 • ​1. U wilt ontzorgd worden

De administratieve druk en verantwoordelijkheden nemen toe! U heeft niet alleen te maken met de normale contract- en salarisadministratie, maar ook met een woud aan veranderende wetten en regels op het gebied van onder andere het verzuim en re-integratie. En dan zijn er nog de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid of ontslagprocedures. Naast ondernemer bent u ineens hr-manager. En dat is precies wat u niet wilt zijn. U wilt juist doen waar u goed in bent: ondernemen! Door te kiezen voor payroll krijgt u weer de mogelijkheid om u te focussen op uw passie.
 
 • 2. ​​U wilt alle personeelszaken onder één dak

Met hoeveel organisaties heeft u contact over uw personeelszaken? Zes? Twaalf? Het kan ook met één! Dankzij payrolling heeft u alles onder één dak. Of het nu gaat om de salarisadministratie, pensioenverzekering, arbodienst, subsidie of UWV, bij Persoonality heeft u één contactpersoon voor deze zaken.  Wij nemen alle verplichtingen, voortkomend uit het werkgeverschap, van u over. Op deze manier maken we het ondernemen weer leuk voor u. 

 • 3. U wilt zo min mogelijk werkgeversrisico’s 

​Weet u wat een zieke medewerker u per dag kost? Risico’s van arbeidsongeschiktheid en ontslag zijn vaak een drempel om (meer) personeel aan te nemen. Wij maken als payroll bedrijf deze kosten inzichtelijk en beheersbaar voor u. 

 

 • 4. ​​U wilt meer flexibiliteit

Payroll betekent in veel gevallen meer flexibiliteit. Hierdoor speelt u handig in op de snel veranderende marktomstandigheden. Heeft u een seizoensbedrijf? Hoe gaat u dan om met de lange zomers waar we in september en oktober nog op het terras zitten? Wat doet u bijvoorbeeld met het contract van uw medewerkers dat eigenlijk afloopt en u ze - wettelijk gezien - niet direct een nieuw contract kunt aanbieden? Payroll is het antwoord!  

 

 • 5. U wilt besparen op uw kosten 

Weet u precies wat uw medewerkers per gewerkte uur kosten? Bij payrolling heeft u alle kosten van uw medewerkers inzichtelijk. Payrolling kan zo een behoorlijke kostenbesparing opleveren, ook bij een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket. Voorkom verrassingen achteraf. Benieuwd naar de opbouw van het payrolltarief ? Lees ons artikel hierover!
Bij payrolling heeft u alle kosten van uw medewerkers inzichtelijk. Payrolling kan zo een behoorlijke kostenbesparing opleveren, ook bij een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket.

 

 • 6. U wilt deskundige advies op hr-gebied

De wet- en regelgeving wijzigt regelmatig. Signalering, implementatie en optimaal gebruikmaken van de geboden mogelijkheden is hierbij belangrijk. Een jurist kost u gemiddeld al snel 250 euro per uur. Maar hoeveel uur heeft u nodig? Heeft u, net als veel andere ondernemers, moeite met het zelf invullen van de continuïteit en kwaliteit op het gebied van hr? Gelukkig valt u bij ons op iemand terug voor al uw hr-vragen en -kwesties. 

 

 • 7. U wilt het beste voor uw medewerkers 

Een goede werkgever heeft de zaken op orde en dat is veel meer dan alleen de administratie en de primaire arbeidsvoorwaarden. Maak een verschil voor uw medewerkers met een goed personeelsbeleid. Zeker in een markt waarin het steeds lastiger is om talentvolle medewerkers aan te trekken. Met een strategisch hr-beleid geeft u richting aan uw onderneming en uw medewerkers. Als payroller helpen wij u hier bij. Tevreden medewerkers zijn het halve werk en onmisbaar voor uw bedrijf! Ze gaan met plezier naar hun werk, voelen zich verbonden met uw organisatie en functioneren beter. Een win-winsituatie voor iedereen dus.
 

Tip:

Persoonality is veel meer dan alleen een payroll bedrijf. Haal het beste uit uw medewerkers en laat ze via Jop  (Jouw Online Persooneelsmanager) kiezen uit meer dan 100 gratis online cursussen en trainingen. Van commerciële- en managementtrainingen tot cursussen op het gebied van veiligheid en communicatie.

Bent u klant van Persooality? Of werkt u via Persoonality? Log dan hier in op Jop.  Inloggen Jop

 • 8. U wilt grip op uw verzuim en deskundige verzuimbegeleiding 

Grip op verzuim is erg belangrijk. Maar weet u eigenlijk wat een zieke medewerker u kost? En weet u welke stappen u moet zetten bij verzuim van een medewerker? Hoe voorkomt u verzuim? Wij helpen u met een goed verzuimbeleid, inclusief professionele verzuimbegeleiding bij zieke en arbeidsongeschikte medewerkers. Hierdoor brengt u het verzuim en de bijbehorende verzuimkosten terug, voorkomt u onnodige uitval van medewerkers en bindt u uw medewerkers langer aan uw bedrijf. 

 

 • 9. U wilt deskundige ondersteuning bij re-integratie en herplaatsing 

Herplaatsing van medewerkers is voor veel ondernemers een groot probleem. Dit is vooral het geval bij de begeleiding van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers die niet kunnen terugkeren in hun oude functie. Ook bij deze vraagstukken zijn wij er voor u en denken we mee.  

 

 • 10. U wilt een automatiserings- en efficiencyslag maken

Verder is payrolling erg interessant als u een automatiserings- en/of efficiencyslag wilt maken op het gehele hr-terrein, zonder investering in software, hardware en medewerkers.

 

 • 11. U wilt overzicht (controlling)

En wilt u sneller inzicht in uw periodecijfers en de volledige directe en indirecte personeelskosten? Ook dan is Persoonality uw partner! Samen zijn we de beste werkgever. 

Neem contact met ons op en kom erachter wat we voor úw onderneming kunnen betekenen.  
 

Wist u dat

Een werkgever heeft contact met wel 15 verschillende organisaties

Payrollbedrijven vergelijken

Weet u waar u op moet letten? 

We helpen u op weg met het gratis whitepaper 'herken de juiste payroller'.

Download nu 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.