Is payroll geschikt voor mijn bedrijf?

Gepubliceerd: 20-10-2022
Geschreven door: Persoonality

Doe de check!

Wil jij minder administratieve druk, besparen op kosten en tegelijk de zaken goed regelen voor je medewerkers? Als jouw antwoord ja is, dan is de keus om te payrollen het overwegen waard. Doe de check hieronder en kom erachter of payrolling ook bij jouw onderneming past. We leggen je daarnaast uit hoe we de taken,  verantwoordelijkheden en risico's verdelen wanneer je payrollt.
 
 • ​1. Je wilt ontzorgd worden

De administratieve druk en verantwoordelijkheden nemen toe. Je hebt niet alleen te maken met de normale contract- en salarisadministratie, maar ook met een woud aan veranderende wetten en regels op het gebied van onder andere verzuim en re-integratie. En dan zijn er nog de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid of ontslagprocedures. Naast ondernemer ben je  ineens hr-manager. En dat terwijl je juist wilt doen waar je goed in bent: ondernemen! Door te kiezen voor payroll krijg je weer de mogelijkheid om je te focussen op jouw passie.
 
 • 2. ​​Je wilt alle personeelszaken onder één dak

Met hoeveel organisaties heb je contact over jouw personeelszaken? Zes? Twaalf? Het kan ook met één. Met payrolling heb je alles onder één dak. Of het nu gaat om de salarisadministratie, pensioenverzekering, arbodienst, subsidie of UWV, bij Persoonality heb je één contactpersoon voor deze zaken.  Wij nemen alle verplichtingen, voortkomend uit het werkgeverschap, van je over. Op deze manier maken we het ondernemen weer leuk voor je. 

 • 3. Je wilt zo min mogelijk werkgeversrisico’s 

​Weet je wat een zieke medewerker per dag kost? Risico’s van arbeidsongeschiktheid en ontslag zijn vaak een drempel om (meer) personeel aan te nemen. Wij maken deze kosten niet alleen inzichtelijk voor je, maar helpen je deze ook te beheersen. Uiteraard met oog voor jou én jouw medewerker. 

 

 • 4. ​​Je wilt meer flexibiliteit

Draait jouw bedrijf om seizoensgebonden werk en/of werk je veel met scholieren, studenten of AOW-gerechtigden? Dan heb je behoefte aan flexibiliteit. Onze Persoonality-cao speelt hierop in en biedt meer vrijheid bij het inzetten van jouw medewerkers. Zo kunnen we voor jouw bedrijf, in bepaalde sectoren, meer tijdelijke contracten bieden. En maak je gebruik van onze cao, dan kan je een kortere oproeptermijn gebruiken.

 

 • 5. Je wilt besparen op kosten 

Weet je precies wat jouw medewerkers per gewerkt uur kosten? Bij payrolling heb je alle kosten van jouw medewerkers inzichtelijk. Payrolling kan zo een behoorlijke kostenbesparing opleveren, ook bij een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket. Voorkom verrassingen achteraf. Benieuwd naar de opbouw van het payrolltarief ? Lees het hier.

 

 • 6. Je wilt deskundige advies op hr-gebied

De wet- en regelgeving wijzigt regelmatig. Signalering, implementatie en optimaal gebruikmaken van de geboden mogelijkheden is hierbij belangrijk. Een jurist kost je gemiddeld al snel 250 euro per uur. Maar hoeveel uur heb je nodig? Heb je, net als veel andere ondernemers, moeite met het zelf invullen van de continuïteit en kwaliteit op het gebied van hr? Bij ons kun je terecht voor al je hr-vragen en -kwesties. 

 

 • 7. Je wilt het beste voor je medewerkers 

Een goede werkgever heeft de zaken op orde en dat is veel meer dan alleen de administratie en de primaire arbeidsvoorwaarden. Maak een verschil voor jouw medewerkers met een goed personeelsbeleid. Zeker in een markt waarin het steeds lastiger is om talentvolle medewerkers aan te trekken. Met een strategisch hr-beleid geef je richting aan jouw onderneming en jouw medewerkers. Als payroller helpen wij je hier bij. Tevreden medewerkers zijn onmisbaar voor ieder succesvol bedrijf. Iemand met plezier in zijn werk, voelt zich verbonden met het bedrijf en functioneert beter. Een win-winsituatie voor iedereen dus.
 

Tip:

Persoonality is veel meer dan alleen een payroll bedrijf. Haal het beste uit jouw medewerkers en laat ze via Jop  (Jouw Online Persooneelsmanager) kiezen uit meer dan 100 gratis online cursussen en trainingen. Van commerciële- en managementtrainingen tot cursussen op het gebied van veiligheid en communicatie.
 •  

  8. Je wilt grip op verzuim en deskundige verzuimbegeleiding 

Grip op verzuim is erg belangrijk. Weet jij wat een zieke medewerker precies kost? En weet je welke stappen je moet zetten bij verzuim van een medewerker? En nog belangrijker: hoe voorkom je verzuim? Wij helpen je met een goed verzuimbeleid, inclusief professionele verzuimbegeleiding bij zieke en arbeidsongeschikte medewerkers. Hierdoor breng je het verzuim en de bijbehorende verzuimkosten terug, voorkom je onnodige uitval van medewerkers en bindt je jouw medewerkers langer aan jouw bedrijf. 

 

 • 9. Je wilt deskundige ondersteuning bij re-integratie en herplaatsing

Herplaatsing van medewerkers is voor veel ondernemers een groot probleem. Dit is vooral het geval bij de begeleiding van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers die niet kunnen terugkeren in hun oude functie. Ook bij deze vraagstukken zijn wij er voor je en denken we mee.  

 

 • 10. Je wilt een automatiserings- en efficiencyslag maken

Verder is payrolling erg interessant als je een automatiserings- en/of efficiencyslag wilt maken op het gehele hr-terrein, zonder investering in software, hardware en medewerkers.

 

 • 11. Je wilt overzicht (controlling)

En wil je sneller inzicht in jouw periodecijfers en de volledige directe en indirecte personeelskosten? Ook dan is Persoonality jouw partner! Samen zijn we de beste werkgever. 

Neem contact met ons op en kom erachter wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen.  
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.