Kies voor duurzame inzetbaarheid van uw werknemers

Gepubliceerd: 24-09-2019

Duurzame inzetbaarheid is een veelgehoorde term in HR. Waar het op neerkomt is dat uw organisatie een omgeving creëert waarin uw medewerkers gezond blijven, betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Waarom is dit belangrijk? Uitstroom kost uw bedrijf geld, nieuwe medewerkers werven kost uw bedrijf geld, het levert u meer op als u direct goed begint en uw personeel behoudt. En met de volgende 6 tips gaat dat zeker lukken.

1. Ga voor gezond

Duurzaamheid heeft voor een groot deel te maken met de mentale en fysieke gezondheid van uw medewerkers. Ook hier kunt u als bedrijf aan meewerken. Zorg bijvoorbeeld voor fruit op het kantoor, gezonde lunches, zit-sta bureaus, frisse lucht in kantoorruimtes, maak powernaps mogelijk en verzorg wekelijkse sportieve activiteiten als bootcamps en yogasessies. Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden!

2. Opleiden en trainen

Als u medewerkers wilt behouden is het belangrijk dat u investeert in een trainingsaanbod. Daarbij laat u ook zien dat u uw medewerkers waardeert. Een opleiding, meerdaagse training of korte cursus, het opleiden van uw medewerkers is altijd een slimme zet. Uw medewerkers blijven vaktechnisch up to date en geeft goede groeimogelijkheden voor zowel nieuwelingen als oudgedienden.

3. Persoonlijke ontwikkeling is een must

Nog een onderwerp dat we graag aankaarten bij Persoonality is persoonlijke ontwikkeling. Vaktechnische trainingen zijn heel waardevol, maar neem ook onderwerpen mee als time management of presenteren. Hier heeft iedereen profijt van!

4. Ga voor een wissel

Nog een manier om uw medewerkers geïnteresseerd en geprikkeld te houden is jobrotatie, of baanwissel, binnen het bedrijf. Nieuwe vaardigheden, een ander perspectief, beter beeld van carrièremogelijkheden, sneller uit de comfortzone - jobrotatie biedt enorm veel voordelen. Het is een tactiek die leidt tot betere dienstverlening,  minder verloop en dat scheelt u weer recruitmentkosten.

5. Belonen is altijd goed

Ziet u dat uw medewerker erg serieus bezig is met de persoonlijke en/of vaktechnische ontwikkeling? Erken deze inspanning, complimenteer en bedenk manieren om hen te belonen. Trainingen zijn al een vorm van beloning, maar loonsverhoging, een project overdragen en meer verantwoordelijkheid geven zijn ook goede voorbeelden.

6. Medewerkers peilen

Bevlogen medewerkers die niet betrokken zijn vertrekken sneller. Betrokken medewerkers die niet bevlogen zijn doen het werk waarvoor ze zijn aangenomen en niet meer dan dat. Eigenlijk wilt u een combinatie van beiden in uw medewerkers. Wees dan ook niet bang om te vragen hoe zij het werk ervaren, want alleen zo kunt u veranderingen implementeren.
 
Bij duurzame inzetbaarheid komt veel kijken. Wilt u weten hoe u uw medewerkers meer duurzaam inzetbaar kan maken? Voor al uw HR vraagstukken kunt u bij ons terecht, dus neem contact met ons op en ga aan de slag.
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.