Uw medewerkers waarderen doet u met deze 6 tips

Gepubliceerd: 7-08-2019

Waardering is belangrijk. Vorige week heeft u kunnen lezen dat waardering uit meer bestaat dan alleen financiële beloningen. Wat dacht u bijvoorbeeld van simpelweg beroep doen op iemands kwaliteit of een cursus aanbieden? Alles over deze manieren van waardering en nog 4 tips leest u in dit artikel.

Tip 1: Beroep doen op kwaliteiten

Uw medewerkers heeft u niet voor niets aangenomen. Ze dragen bij aan de resultaten van uw bedrijf. Vergeet deze kwaliteiten niet te erkennen. Kortom, doe daadwerkelijk beroep op de kwaliteiten waarvoor uw medewerker is aangenomen op momenten dat dit nodig is.

Tip 2: Ontwikkel iemands talent

Goede medewerkers wilt u behouden. En er is geen mooiere vorm van waardering dan uw medewerkers de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Het feit dat u talent wilt helpen ontplooien maakt uw waardering duidelijk. Via JOP heeft uw personeel toegang tot gratis cursussen. Maar ook de studiekostenvergoeding voor betaalde cursussen, opleiding of scholing kunt u via JOP regelen

Tip 3: Durf verantwoordelijkheid te geven

Denkt u dat een medewerker het in zich heeft om een project te leiden, nieuwe medewerkers te begeleiden of een andere taak met verantwoordelijkheid aankan? Geef dan iemand die kans, het vertrouwen dat u aan uw medewerker geeft is een mooie vorm van waardering. Vanzelfsprekend moet het wel een taak zijn die past bij de aanwezige kennis en kunde.

Tip 4: Naar elkaar luisteren

Als u medewerkers in dienst heeft die punten inbrengen, of dit nu verbeterpunten zijn of andere ideeën, neemt u deze inbreng daadwerkelijk in overweging? En als een medewerker zijn hart bij u lucht, biedt u dan een luisterend oor? Iemand waarderen betekent iemand serieus nemen en écht luisteren naar die persoon.

Tip 5: Een schouderklop hier en daar

Of een hand geven, high-fiven, een pat on the back, het zijn allemaal fysieke vormen van waardering. Maar … en dit is een belangrijke maar, u zult een gevoel moeten ontwikkelen bij wie dit werkt en bij wie niet. Dit hangt af van verschillende factoren zoals het moment, cultuur, leeftijd, geslacht etc. Dus het is verstandig om hier langzaam naar toe te werken, als dit een manier van waarderen is waarin u zich kan vinden.

Tip 6: Complimenteren kan altijd

Als uw medewerker goed werk heeft uitgevoerd, dan kunt u dit gerust uiten via een gemeend compliment of een aanmoediging. In de manier waarop u dit kunt doen heeft u verschillende opties. Zet het in een e-mail, plak een post-it op iemands laptop of zeg het mondeling. Bent u het niet gewend om complimenten te geven? Kom volgende week dan terug naar de website voor een artikel geheel gewijd aan complimenten.
 
Voor al deze tips geldt: ontdek wat het beste past bij u en uw medewerkers. Waar u ook voor kiest, het allerbelangrijkste is dat uw manier van waarderen oprecht overkomt. Als een deel van uw personeel uit payrollmedewerkers bestaat, waardeer hen dan op dezelfde manier. Ondergebracht bij Persoonality krijgen ze immers dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechten als uw andere medewerkers. Versterk de band tussen u en uw personeel: waardeer!
 
Bent u geïnteresseerd in payrolling bij Persoonality? Neem contact met ons op! Wij staan voor u klaar met antwoorden op al uw vragen.
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.