Payroll uitbesteden of zelf doen?

Hoeveel uur per week besteedt u gemiddeld aan de loon- en salarisadministratie, zaken regelen met uw accountant, UWV of andere instanties? Uw boekhouding op orde hebben en de loonadministratie zelf doen, is een tijdrovende klus. Zelf doen kunt u prima, maar het kost gewoon veel tijd en waarschijnlijk ook veel energie. Daarom kan het een oplossing zijn om de verantwoordelijkheden van de salaris- en personeelsadministratie uit te besteden aan een payrollorganisatie. Zo heeft u weer volle aandacht voor het ondernemerschap. Wij helpen u om een goede vergelijking te maken tussen het zelf doen en uitbesteden. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen voor één van de twee alternatieven.    


Payroll uitbesteden of zelf doen

Hieronder zetten we de twee keuzes op een aantal gebieden tegen elkaar af. Bekijk in welke mate uw onderneming ook te maken heeft met deze zaken en welke aspecten voor u zwaarder wegen. 


Hr-administratie

  • Payroll uitbesteden: kiest u voor een payroller als Persoonality, dan bent u er zeker van dat uw salaris- en personeelsadministratie op orde is en dat u meer tijd overhoudt voor uw kerntaken. U bespaart op accountantskosten en heeft één aanspreekpunt voor alle instanties in plaats van 6. Het betekent ook dat u niet hoeft te investeren in eigen administratie hard- en software. Dit scheelt u flink wat investeringsbudget. Zo bespaart u eigenlijk dubbel op uw tijd. Wij nemen niet alleen uw salaris- en personeelsadministratie uit handen, maar u hoeft u ook niet te verdiepen in de software. Bij Persoonality heeft u daarnaast 24/7 inzicht in Management Informatie, zo heeft u altijd al uw bedrijfs- en financiële gegevens bij de hand.
  • Loonadministratie zelf doen: deze keuze heeft als voordeel dat u de zaken in eigen hand houdt. Verder zijn de softwarepakketten tegenwoordig zo geavanceerd en geautomatiseerd dat, met de juiste instellingen, u als ondernemer vaak met een paar handelingen de salarisverwerking doorvoert. 


Personeelsvraagstukken

  • Payroll uitbesteden: naast de salaris- en personeelsadministratie, heeft u als ondernemer te maken met arbeidsovereenkomsten, contractbeheer, personeels- en cao-vraagstukken, maar ook juridische kwesties en subsidieregelingen. Dit zijn ingewikkelde zaken waar specialistische kennis voor nodig is. Payroll uitbesteden, betekent dat u ons als uw hr-afdeling of een verlengstuk daarvan kunt zien. Wij beschikken over de juiste kennis, die door de aanwezigheid van diverse specialisten altijd up-to-date is, én jarenlange ervaring om u goed te kunnen adviseren. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over bijvoorbeeld de laatste wet- en regelgeving, wijzigingen in de cao of subsidieregeling.
  • Personeelsvraagstukken zelf afhandelen: vindt u het prettig om continu op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld de laatste wetgeving? En heeft u er geen moeite mee om deze ingewikkelde materie eigen te maken? Dan is loonadministratie zelf doen een kleinere uitdaging voor u. 

Verzuim

  • Payroll uitbesteden: een onderneming met meer werknemers, heeft helaas ook te maken met verzuim, ziekengeldverzekeringen, re-integratietrajecten, mediation en noem het maar op. Payroll uitbesteden in plaats van zelf doen, betekent dat u ook in deze gevallen kunt rekenen op de expertise van bijvoorbeeld een verzuimcoördinator of casemanager. Dit zijn namelijk meestal niet de plezierige kanten van het ondernemerschap. Gelukkig heeft Persoonality haar eigen verzuimafdeling. Onze deskundigen zetten hun kennis graag in om uw verzuimcijfers te verlagen en wij geven u inzicht in de manier waarop u uw medewerkers langdurig inzet. Daarnaast geeft de Online Managementinformatie van Persoonality u ook inzicht in uw verzuim.
  • Verzuimbeleid zelf opstellen en uitvoeren: weet u hoeveel een zieke medewerker u per verzuimdag kost? Als u ervoor kiest om zelf een verzuimbeleid op te stellen, dan is het voordeel hiervan dat u altijd zicht heeft op de situatie binnen uw organisatie en u er dus bovenop zit.   

 

Brutoloon medewerker
Reserveringen
Loonbelasting en premies
Personeelsadministratie, contractbeheer en salarisadministratie
Pensioen
Verzuim (geen eigen risico)
Gratis juridisch advies
Flexibiliteit
Eigen cao
Studententarief het hele jaar door
Extra voordelen

Liever persoonlijk advies?

Blijft het een moeilijke keus voor u en ontvangt u liever persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op! We denken graag met u mee en zoeken naar een passende oplossing voor uw onderneming.

 Neem contact op
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.