Payroll en vakantiegeld

Gepubliceerd: 25-07-2019

Het vakantiegeld is altijd een fijne extraatje voor uw medewerkers, maar voor u is het nog een taak die geregeld moet worden. Overzicht houden over alle personeelskosten kan lastig zijn, en vakantiegeld is hier nog maar één onderdeel van. Maar hoe zit eigenlijk met vakantiegeld en payroll? Maakt dit uw leven makkelijker of niet?

De Persoonality CAO

Bij Persoonality werken we met een eigen CAO. Vanzelfsprekend is het onderwerp vakantiegeld hierin ook opgenomen. Het vakantiegeld, of de vakantiebijslag, die uw medewerker ontvangt is net zo hoog en op dezelfde grondslag gebaseerd als een andere medewerker werkzaam in een gelijk(waardige) functie. In principe verandert er dus niks voor uw payrollmedewerkers. Maar voor u wel! Zo plukt u als ondernemer de vruchten van:

  • geen dubbele kosten
  • geen onverwachte vakantiegeld kosten
  • personeelskosten in- en overzicht

Voorkom dubbele kosten

Dubbele kosten vinden plaats als u het vakantiegeld niet heeft gereserveerd. In een ideale wereld heeft u een aparte “vakantiegeld” pot die u aanvult. In de praktijk is dit lang niet altijd het geval. Het gevolg is dat u in de periode van uitbetalen in de knoei komt omdat u plotseling met dubbele loonafschrijvingen te maken krijgt. De extra kosten komen onverwacht op uw bordje en u kunt in de problemen komen met lopende betalingsverplichten. Bij Persoonality heeft u hier geen last van. Dit komt omdat het vakantiegeld is meegenomen in het tarief dat we met u hebben afgesproken. U heeft dus geen omkijken meer naar vakantiegeldreserveringen.

Voorkom onverwachte vakantiegeld kosten

Laten we voor het gemak uitgaan dat u 8% vakantiegeld uitbetaald van het bruto jaarsalaris. Maar heeft u ook tot in de puntjes bijgehouden hoe het zit met andere zaken? Denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie van 0-uren medewerkers, payrollmedewerkers die flink hebben overgewerkt of ziekte. Omdat het vakantiegeld wordt betaald over de gewerkte uren, is het belangrijk dat u dit inzichtelijk heeft. Hier helpen we u als payrollonderneming natuurlijk bij!

In- en overzicht personeelskosten

Weten hoeveel loonkosten u heeft, dat zit waarschijnlijk wel goed. Maar bij totale personeelskosten komt meer kijken. Vakantiegeld is hier een voorbeeld van, een belangrijk voorbeeld omdat vakantiegeld gepaard gaat met die hoge kosten. Loon, vakantiegeld en prestatiebeloningen vallen onder directe loonkosten personeel. Daarnaast zijn er nog indirecte loonkosten personeel zoals reisvergoeding, pensioen, onkostenvergoeding en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dan zijn er nog verplichte premies en bijdragen die u dient te betalen en overige kosten personeel voor een werkplek, werkkleding en ga zo maar door.
 
Wij snappen hoe lastig het kan zijn om hier inzicht én overzicht over te houden. Gelukkig kunnen wij u volledig in ontzorgen. En mocht u nieuwsgierig zijn, in onze, of eigenlijk Jouw Online Personeelsmanager JOP, worden de totale kosten ook voor u inzichtelijk.
 
Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op en kom erachter wat wij allemaal voor u uit handen kunnen nemen!
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.