Wat heb ik als medewerker aan een Anw-hiaatverzekering?

Gepubliceerd: 11-03-2020

Ben jij een payrollmedewerker via Persoonality? Dan heb je geluk, want wij bieden je verschillende voordelen! Zo zorgen we ervoor dat je salaris op tijd wordt betaald, je krijgt gratis online cursussen en nog veel meer. PayrollProfijt, zo noemen we dat. Salarisbetaling en cursussen spreken voor zich, maar Anw-hiaat of WIA aanvulling doen dat misschien niet. Daarom leggen we deze week het voordeel van een Anw-hiaatverzekering aan je uit.

Beginnen bij het begin

Als je ouder bent dan 21 jaar en bij ons in dienst treedt, dan neem je automatisch deel aan de pensioenregeling van Persoonality. De Anw-hiaatverzekering valt hier ook onder.

Wat betekent Anw?

Op het moment dat je partner overlijdt krijg je een zogenaamd nabestaandenpensioen. Hier zijn verschillende soorten van. Zo heb je de Anw (Algemene Nabestaandenwet). Dit houdt in dat je recht hebt op een Anw-uitkering op het moment dat je partner overlijdt, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wat is een Anw-hiaat?

Het zal je maar gebeuren dat de liefde van je leven overlijdt. Naast alle emotionele gevolgen zijn er ook praktische gevolgen waar je op dat moment waarschijnlijk niet over na wilt denken. Daarom kun je het maar beter vooraf goed regelen. Want het overlijden van je partner betekent bijvoorbeeld dat een inkomen wegvalt. Als je een lage of geen Anw-uitkering krijgt, dan ontstaat er een Anw-hiaat.

Aan welke regels moet ik dan voldoen voor een Anw-uitkering?

Er is sprake van een aantal algemene voorwaarden waar je aan moet voldoen. Komt je partner te overlijden? Als je nog niet de AOW-leeftijd hebt bereikt en je partner op het moment van overlijden Anw verzekerd was, dan krijg je een Anw uitkering als:
  • je een inwonend kind verzorgt jonger dan 18 jaar
  • je zwanger bent
  • je tenminste 45% arbeidsongeschikt bent

Die voorwaarden vallen toch wel mee?

Deze gedachte horen we wel vaker, want stel je bent nu zwanger en je partner overlijdt voor de 18de verjaardag van je kind, dan voldoe je aan één van de voorwaarden. Maar deze voorwaarden zijn strenger dan je denkt. Ontvang je een uitkering via het UWV? Grote kans dat je dan alleen recht hebt op een gedeeltelijke uitkering. En verdien je teveel? Dan heb je heb je helemaal geen recht op de Anw-uitkering.

Hoe helpt een Anw-hiaatverzekering me hierbij?

Als je partner overlijdt, dan kun je de Anw-hiaatverzekering eigenlijk zien als een tijdelijke aanvulling tot op het moment dat je wel in aanmerking komt voor de Anw-uitkering. De Anw-hiaatverzekering is een extra pensioen bovenop het partnerpensioen waar je ook aan deelneemt in ons pensioenplan.

Hoe werkt de Anw-hiaatverzekering bij jullie?

Deelnemen aan de Anw-hiaatverzekering is vrijwillig. Je kunt een verzekering afsluiten voor € 15.814,56. De premie die je betaalt is afhankelijk van je leeftijd en houden we in op je (bruto)loon. Dit bedrag dragen we vervolgens af aan ABN AMRO Pensioenen.
 
Wil je meer weten over de Anw-hiaatverzekering? Alle voordelen van payroll voor medewerkers hebben we samengevoegd in ons voordelenpakket PayrollProfijt. Plus, onze eigen medewerkers staan altijd voor je klaar om antwoord te geven op je vragen. Neem dus gerust contact met ons op.

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.