Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Wij zijn jouw kennispartner op het gebied van HR-vraagstukken. In onze kennisbank delen we waardevolle informatie om jou te ondersteunen bij vragen over payroll en de rol die Persoonality daarin speelt. Leer meer over algemene payrollzaken, wetten en regels, en praktische tips. 

Mag ik alstublieft een 10 van u?
Column Mag ik alstublieft een 10 van u? Steeds vaker wordt er gepronkt met NPS-scores. klanttevredenheidsonderzoeken en de sterren vliegen je om de oren op beoordelingssites, aldus Berrie. Een bezoekje aan de lokale autodealer en merkdealer zet hem aan het denken. Want wanneer ben je al klant eigenlijk écht tevreden? En waar zit 'm dat in? Je leest het in zijn column.
Hoe kun je geldzorgen herkennen en hulp bieden?
Werkgeversmerk Hoe kun je geldzorgen herkennen en hulp bieden? Één op de drie huishoudens in Nederland heeft moeite om maandelijks rond te komen. Geldzorgen kunnen mentaal een zware last zijn. Je kunt als werkgever een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen en oplossen van geldzorgen. Hoe je dit concreet doet, daar helpen we je graag bij.
Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof
Wetten en regels Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof Per 2 augustus treedt de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof in werking. Wat gaat er veranderen? Dat lees je hier.
Voorwaarts, mars!
Column Voorwaarts, mars! Berrie vertelt over leiderschap en het ontwikkelen van vaardigheden en skills. En hij blikt terug op zijn diensttijd waarin hij als 18-jarige geselecteerd werd op basis van zijn skills in plaats van zijn CV. Lees hier zijn column.
Hé Boomer!
Column Hé Boomer! Als een man met een lange huwelijkservaring en vader van dochters in hun mid-twenties, reflecteert Berrie op de groeiende verschillen tussen generaties, zowel thuis als op de werkvloer. Hij benadert de uitdagingen die voortkomen uit technologische, sociale en culturele verschillen, en de waarde van openstaan voor elkaars perspectieven. Lees meer over zijn mooie en interessante verhalen die hij heeft om te vertellen.
Arbeidsrechtelijke risico's: hoe ga je om met arbeidsconflicten?
Werkgeversmerk Arbeidsrechtelijke risico's: hoe ga je om met arbeidsconflicten? Het aannemen van medewerkers brengt altijd risico's met zich mee, zoals het risico op een arbeidsconflict of ontslagprocedures. Een op de vijf werknemers heeft wel eens te maken gehad met een arbeidsconflict. Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks zeker 70.000 ziekmeldingen per jaar een gevolg zijn van een conflict op de werkvloer.
Hoe ChatGPT helpt om de perfecte kandidaat te zoeken
Werkgeversmerk Hoe ChatGPT helpt om de perfecte kandidaat te zoeken ChatGPT kan je helpen om de zoektocht naar nieuwe medewerkers te vergemakkelijken. Wat het is en hoe het jou kan helpen, dat vertellen we je graag.  
Kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt: kansen en uitdagingen voor werkgevers
Werkgeversmerk Kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt: kansen en uitdagingen voor werkgevers Werkgevers over de hele wereld worden geconfronteerd met de uitdaging om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit met kunstmatige intelligentie (AI) en het benutten van de mogelijkheden ervan. In dit artikel bespreken we de kansen en uitdagingen die we zien van kunstmatige intelligentie en de impact die het heeft op de arbeidsmarkt.