"Managementinformatie tool helpt ons bedrijf te groeien"

Gepubliceerd: 12-10-2017
Geschreven door: Jeroen Verhoeven, Financieel en Operationeel Directeur van Meyer Beheer

24/7 al uw stuurinformatie inzichtelijk met de Managementinformatie tool van Persoonality 

Is uw bedrijf toe aan een volgende stap? Meyer Beheer - met 45 horecaondernemingen in heel Nederland -  wel. Dat was voor Jeroen Verhoeven, Financieel en Operationeel Directeur van Meyer Beheer, reden om met de Managementinformatie tool van Persoonality te starten. Deze tool geeft realtime inzicht in belangrijke informatie over uw payrollkrachten, zoals de personeelskosten, de gewerkte uren per payrollmedewerker en het verzuim. Hoe ervaart Verhoeven het gebruik van de tool in zijn onderneming? We spraken met hem over zijn ervaringen tot nu toe. 

Waarom maakt u gebruik van deze tool?

Jeroen Verhoeven: “Als je 45 horecaondernemingen wil laten groeien, is de stuurinformatie inzichtelijk maken onmisbaar. Die informatie helpt je om beheersbaar te kunnen groeien. We waren al druk bezig met Business Intelligence-oplossingen op allerlei gebieden, maar nog niet op HR-gebied. Daarom vroegen we Persoonality om een oplossing hiervoor. Toevallig waren zij op dat moment al bezig met het ontwikkelen van een handige tool die de juiste informatie inzichtelijk maakt. Dat is de Management informatie tool geworden die we nu gebruiken.”

Deze tool geeft realtime inzicht in belangrijke
informatie over uw payrollkrachten.

En wat zijn uw ervaringen met de tool tot nu toe?

“Sinds een maand of drie gebruiken we deze tool. Doordat hij net ontwikkeld is, is alleen standaardinformatie beschikbaar. Zaken die nu inzichtelijk zijn, zijn bijvoorbeeld het verzuim en de verschillen in uurlonen. Ook hebben we inzicht in de in- en uitstroom van werknemers. Dat is een belangrijke kostenpost, je wilt nu eenmaal goede mensen binnenhalen en behouden. Met 45 bedrijven is het lastig om het overzicht te houden. Voorheen was er geen overkoepelend overzicht en geen samenhang, nu wel. Het grootste voordeel van deze tool voor ons is dat de stuurinformatie van al onze bedrijven in één overzicht staat. Op deze manier kun je beter werken aan je groei, op een gestructureerde manier.”


Zijn er resultaten bereikt met de tool?

“Jazeker. Met de huidige beschikbare informatie konden we al een aantal dingen aanpakken binnen onze organisatie. Doordat we bijvoorbeeld inzicht hebben in het ziekteverzuim en we deze informatie delen met het management van onze bedrijven, werken we aan de bewustwording. Zo sturen we onze bedrijven erop aan om te werken aan het verminderen van het ziekteverzuim. Ook de verschillen in uurlonen willen we aanpakken. We hebben nu inzicht in de verschillen in uurlonen per bedrijf. Het doel is dit meer op één lijn te brengen.”
 

Helpt de tool u groei te realiseren?

“Daar kan deze tool zeker bij helpen. Stuurinformatie is voor bijna iedereen noodzakelijk. Ik zou deze tool daarom aan iedere ondernemer aanraden. Zeker in de horeca is het personeel de belangrijkste factor. Ik ben heel blij met het doorontwikkelen van het systeem, zodat Persoonality daarmee nog meer toegevoegde waarde kan leveren. De impact die de tool heeft op onze bedrijven, wordt nog groter als er meer informatie beschikbaar komt. In de ideale situatie kunnen we KPI’s uit de tool halen, waarmee we ons eigen managementdashboard inrichten. Op het moment dat die KPI’s inzichtelijk zijn, kunnen we daarop inspelen en het bedrijf verbeteren en laten groeien. Maar daar werkt Persoonality aan.”


Hoe ziet u de rol van Persoonality nu?

“Door het gebruik van deze tool is de relatie met Persoonality alleen maar verbeterd. Als we nu ergens tegenaan lopen of verbeterpunten hebben, melden we dit. Zo kunnen we samen de tool verbeteren en uitbreiden. We zien Persoonality nu als onze HR-business partner, en niet meer alleen als het bedrijf waarbij onze medewerkers op de payroll lijst staan. Dankzij de informatie die we uit de tool halen, gaan we gesprekken met onze bedrijven aan, maar ook met Persoonality. Op die manier kunnen we ons HR-beleid naar een hoger niveau tillen.”

Klanten van Persoonality hebben via Jop toegang tot Managementinformatie.

Direct inloggen Jop

Laat uw bedrijf ook groeien

Benieuwd hoe Managementinformatie uw bedrijf vooruit kan helpen? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij helpen u inzicht te krijgen in uw personeelsdata. 

AdviesgesprekVraag een offerte aan
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.