Persoonality zet zich met de Nederlandse Schuldhulproute in om schulden te voorkomen  

Gepubliceerd: 19-04-2022

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om maandelijks rond te komen. Geldzorgen kunnen mentaal een zware last zijn en leiden regelmatig tot stressklachten, een hoog ziekteverzuim en een lagere productiviteit. Geldfit, een nieuw initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), biedt hulp. Komend jaar doet Persoonality mee aan een pilot.    

Via de website Geldfit.nl kunnen deelnemers een korte, anonieme test doen. Ze beantwoorden enkele geld-gerelateerde vragen en vullen hun postcode in. Vervolgens krijgen ze een advies en indien nodig direct een doorverwijzing naar passende lokale hulp. Die eenvoud en laagdrempeligheid moet ervoor zorgen dat mensen met geldzorgen eerder op de juiste plek uitkomen voor hulp. 

 Juiste loket   

Een nuttige tool waarin alle mogelijke initiatieven gebundeld zijn. Deelnemers krijgen naast praktisch advies, gelijk inzicht in waar ze terecht kunnen. Wie bijvoorbeeld aangeeft regelmatig achter te lopen met het betalen van de woonlasten en geen financiële buffer heeft, wordt rechtstreeks doorverwezen naar het juiste wijkloket van de gemeente. Ook wordt een alternatief geboden door het anonieme landelijke telefoonnummer voor hulp bij geldzorgen te tonen. Een uitkomst kan zijn dat mensen gekoppeld worden aan een speciale financiële buddy.  

Pilot voor payrollmedewerkers Persoonality   

Halverwege dit jaar start Persoonality met een pilot. Via het eigen HR-platform Jop (Jouw Online Personeelsmanager) worden payrollmedewerkers actief op de hoogte gebracht over de diensten van Geldfit. Door middel van het pushen van berichten hopen we payrollmedewerkers te helpen en de drempel te verlagen ermee aan de slag te gaan. Naast het actief plaatsen van berichten worden relatiebeheerders opgeleid in het herkennen van signalen als het om geldzorgen gaat. Zo wordt het onderwerp direct bespreekpaar en kan er snel passende hulp geboden worden. 

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.