3 payroll feiten op een rij

Gepubliceerd: 12-03-2019
Geschreven door: Persoonality
Payroll is voor (kleinere) ondernemers een ideaal middel om de personeelsadministratie in te richten. Een groot voordeel van payroll is dat het u veel werk uit handen neemt. Nog niet helemaal overtuigd van payroll? Met behulp van een drietal veelgenoemde payroll- feiten laten we u graag de voordelen van payroll zien. Lees snel verder!
 
Feit #1: dankzij payroll gaat u samen met uw personeel een relatie aan
Bedrijven denken wel eens dat zij werkgeversverplichtingen kunnen ontduiken door met een payrollbedrijf in zee te gaan. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat u gemakkelijk van een werknemer af kan komen die in de ziektewet komt te zitten. Niets is minder waar. Een payrollbedrijf gaat juist samen met werkgevers een relatie met het personeel aan. Daarnaast streven zij gezamenlijk naar goed werkgeverschap. Een werknemer die ziek wordt kan dan ook gewoon op een re-integratie traject rekenen waarin hij of zij goed begeleid wordt. Wel zo prettig voor zowel de werkgever als ook de werknemer.
 
Feit #2: bij payroll gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden voor het personeel
Het contract tussen de payroll organisatie en de werknemer wordt opgesteld volgens de arbeidsvoorwaarden die gelden binnen het bedrijf. Hierdoor gelden er geen andere voorwaarden voor het personeel dat via Persoonality op de loonlijst staat ten opzichte van collega’s op de werkvloer. Payroll biedt werknemers zelfs voordelen doordat zij kunnen leunen op een CAO en gebruik kunnen maken van een collectieve zorgverzekering. Feitelijk gezien levert payroll werknemers dus juist nog meer op! Het voordeel voor u als werknemer is dat alle personeelsadministratie wordt gedaan door Persoonality.
 
Feit #3: met payroll kan u medewerkers flexibel inzetten
Medewerkers die uitbetaald worden via een payrollorganisatie hebben dezelfde rechten en plichten als die van kracht zijn bij een reguliere arbeidsovereenkomst. Hierbij geldt ook dezelfde ontslagbescherming. Kortom, een ondernemer kan payroll niet inzetten als een gemakkelijke manier om personeel te ontslaan. Een ander voordeel van payroll is dat u werknemers flexibeler in kan zetten en u gemakkelijker verschillende contractvormen kan aanbieden. 

Wist u dat een payroll organisatie u zelfs alle personeelsadministratie uit handen neemt?
Dit zorgt ervoor dat u tijd overhoudt voor andere werkzaamheden.
 
Meer weten over de fabels en feiten van payroll? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers. We praten u graag helemaal bij over payroll en wat payroll voor uw organisatie kan betekenen.
 
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.