Antwoord op uw 3 meest voorkomende payroll vragen

Gepubliceerd: 18-12-2019

Overstappen naar payroll is niet moeilijk, maar voordat u de stap maakt wilt u natuurlijk goed research hebben gedaan. Wij beantwoorden uw vragen maar al te graag. En wat blijkt? Er zijn 3 vragen die voor u als ondernemer het belangrijkste zijn, want deze blijven keer op keer terugkomen. Daarom geven wij u vandaag het antwoord op deze 3 prangende vragen.

Wat zijn voor mij de voordelen van payrolling?

Wij hebben al uw payrolling voordelen onderverdeeld over de 4 onderwerpen gemak, flexibiliteit, minder risico’s en goed werkgeverschap.
 
Gemak
Bij gemak kijken we vooral naar al de administratieve lastendruk die we bij u weghalen. Stelt u zich eens voor: geen geregel meer omtrent aanzegtermijnen bij seizoenskrachten, geen salarisadministratie bijhouden, geen contact meer met tientallen verschillende organisaties met wie u allemaal contact moet onderhouden. En wilt u inzicht in alles wat er voor u geregeld is, dan logt u in op uw Online Personeelsmanager: JOP.
 
Flexibiliteit
Wist u dat we dankzij ons eigen cao’s maar liefst 6 tijdelijke contracten in 4 jaar kunnen aanbieden? Of dat u profiteert van een voordelig studententarief? En wat te doen als één van uw beste medewerkers met pensioen gaan, maar u dit beiden niet wilt? Met payrolling heeft u meer vrijheid bij het inzetten van uw medewerkers.
 
Minder risico’s
Als ondernemer ontkomt u niet aan zaken als ziekte en ontslag. Bij ziekte en ontslag komt veel geregel kijken. Zo moet loon gewoon worden doorbetaald, kan er sprake zijn van langdurige arbeidsongeschiktheid of een re-integratietraject. Wij nemen al deze risico’s voor u uit handen.
 
Goed werkgeverschap
Persoonality is uniek omdat wij een eigen cao hebben. Uw medewerkers ontvangen korting op de ziektekostenverzekering, bouwen pensioen op en worden 100% doorbetaald bij ziekte. Daarnaast kunnen zij meer dan 100 gratis online cursussen volgen, om zo het beste uit henzelf te halen! En dit is nog maar een greep uit de voordelen voor medewerkers.

Moet ik met al mijn personeel tegelijkertijd overstappen op payroll?

Nee, dit is niet nodig. Het is helemaal aan u. Wilt u liever alleen uw oproepkrachten overzetten op payroll? Dan regelen we dat voor u? Alleen het personeel dat u vanaf dat moment aanneemt? Dat kan ook. Zodra u overtuigd bent van het voordeel van payroll, kunt u altijd later besluiten om ook uw vaste personeel over te zetten.
 
Wat u ook kiest, u kunt ervan op aan dat payrollmedewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden én rechten hebben als uw andere personeel. Hierdoor ontstaan er geen verschillen die voor problemen tussen u en uw medewerkers of uw medewerkers onderling kunnen zorgen.

Moet ik zelf nog dingen regelen bij payroll?

Wij zijn er om het u makkelijker te maken, om eraan bij te dragen dat u uw volle focus kunt leggen op het ondernemerschap. De overstap naar payroll betekent dat u alles stop kunt zetten wat wij voor u overnemen, zoals de salarisadministratie of uw contract bij de arbodienst. Maar dit zijn vooral zaken vooraf.
 
Zodra wij uw payrollbedrijf blijft u zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van uw bedrijf. Uw blijft verantwoordelijk voor onder andere:

  • Planning en roostering
  • Arbeidstijden
  • Hoogte bepaling salaris
  • Dagelijkse aansturing
  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • Werving en selectie
  • Aannemen personeel 
Maar maak u geen zorgen, want wij laten u exact weten wat wij wel en niet van u overnemen!
 
Dit zijn uw 3 meest gestelde vragen over payrolling. Bent u overtuigd en wilt u de overstap maken? Of heeft u naar aanleiding van onze antwoorden, toch nog wat aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op.
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.