Persoonality helpt de top 5 misvattingen over payroll uit de weg

Gepubliceerd: 3-05-2019
Geschreven door: Persoonality

Wij helpen de top 5 misvattingen over payroll uit de weg

Payrolling bestaat al sinds de jaren zestig. Ook wij helpen organisaties al jaren met het uit handen nemen van personeelsadministratie, tot grote tevredenheid van onze opdrachtgevers én payrollers. Helaas bestaan er ook ‘foute’ payrollorganisaties, waardoor al het goeds wat voorkomt uit de branche, wordt ondergesneeuwd met negatieve berichtgeving. De misvattingen die hieruit voortkomen zijn vaak incorrect. Daarom hebben we in deze blog een aantal misvattingen opgesomd met betrekking tot payroll.
 

Misvatting #1: Payrolling is véél te duur

Voor payrolling moet u inderdaad betalen als ondernemer, dat ontkennen we zeker niet. Wanneer uw
personeel bij ons in dienst is, scheelt dit veel administratieve werkzaamheden. Ook zijn we uw go to voor alle HR en juridisch gerelateerde zaken. Nog een mooie bonus, we rekenen het hele jaar een laag studententarief. Uiteindelijk levert payroll meer op dan het kost.
 

Misvatting #2: Payrolling is voor grote bedrijven

Dit klinkt misschien logisch, want bij grote bedrijven is er natuurlijk meer personeel en automatisch ook meer administratie. Maar payrolling is juist geschikt voor ieder bedrijf, groot of klein. Kleinere bedrijven hebben als nadeel dat de uitvoerings- en beheerskosten per medewerker vaak hoger zijn dan bij grotere bedrijven. Om nog maar niet te spreken van de risico’s die ziekteverzuim met zich meebrengt. Allemaal werkgeversrisico’s waar u na een overstap op payroll niet meer mee te maken hebt.
 

Misvatting #3: Mijn personeel gaat erop achteruit met payrolling

Een payrollorganisatie moet immers ook geld verdienen, toch? Een hardnekkige misvatting, want onze een eigen CAO wijkt zelfs op een positieve manier af van de ABU en NBBU cao’s. Uw bedrijf bepaalt gewoon de hoogte van de lonen en wij zorgen voor een tijdige betaling. Medewerkers worden doorbetaald bij ziekte, bouwen vanaf dag 1 pensioen op bij de ABN Amro, ontvangen korting op de collectieve ziektekostenverzekering en hebben toegang tot gratis trainingen – de payroll voordelen voor uw personeel zijn juist enorm.
 

Misvatting #4: Payrolling creëert afstand op de werkvloer

De overstap naar payrolling kan spannend zijn, vooral als u bang bent dat dit ten koste gaat van de goede band die u heeft opgebouwd met het personeel. Maar hoewel uw medewerkers bij ons op de loonlijst staan, verandert er op de werkvloer niets. Het in stand houden van de goede werkrelatie die er al was zou geen probleem moeten zijn. Alles staat en valt met communicatie. Bespreek de nieuwe situatie, houd iedereen op de hoogte en benadruk de voordelen! Want een overstap naar payroll is goed nieuws, ook voor uw medewerkers!
 

Misvatting #5: Payrollers vertrekken eerder bij mijn bedrijf

In navolging op de vorige misvatting, is er ook een angst dat payrollers sneller vertrekken bij een bedrijf. Deze gedachte komt voort uit het idee dat er nooit sprake zal zijn van een contract voor onbepaalde tijd. Zonder payrolling hebben uw medewerkers recht op een vast contract na 3 opeenvolgende tijdelijke contracten of na 2 jaar aan tijdelijke contracten. Met Persoonality payroll kunt u 6 tijdelijke contracten aanbieden in 4 jaar, waardoor payrollers vaak juist langer bij uw organisatie blijven.
 
Hebben we u gerustgesteld en heeft u interesse in payrolling voor uw bedrijf? Of heeft u nog aanvullende vragen over payroll? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Wij staan u maar al te graag te woord over wat payroll voor uw onderneming kan betekenen.
 

Kennismaken?

Onze adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel met 055 580 59 00

Neem contact op

Wij zijn er voor jou, de ondernemer

Als ondernemer bent je altijd druk in de weer. Op zoek naar nieuwe kansen en groei. Persoonality helpt je graag om deze ambities te realiseren. We nemen de administratieve, financiële en juridische lasten en arbeidsrechtelijke risico’s van het werkgeverschap over en ondersteunen je bij jouw HR-beleid. Zo kunt je doen waar je goed in bent: ondernemen. 

Voordelen van Payroll

Het is voordeliger om al uw HR-zaken bij één bedrijf onder te brengen. Zo heeft u lagere totale kosten. Al meer dan 1500 MKB ondernemers gingen u voor. Meer weten over de voordelen van Payroll voor u? Lees het hier
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.