Waarom overstappen op payrolling?

Gepubliceerd: 17-12-2019

Omdat payrolling voor iedere branche geschikt is, zijn de redenen van werkgevers om over te stappen nogal gevarieerd. Denkt u er zelf over na om de overstap te maken, maar twijfelt u nog? Wij sommen de 7 belangrijkste redenen kort voor u op, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Reden 1: Payrolling staat voor gemak

U weet als geen ander hoeveel regelwerk er komt kijken bij werkgeverschap. Regels wat betreft werktijd, wettelijke lonen toepassen, contacten opstellen, arbeidsconflicten, ziektebegeleiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het kost allemaal nogal veel tijd. Door met Persoonality in zee te gaan krijgt u uw tijd weer terug omdat wij uw administratieve lastendruk verminderen!

Reden 2: Payrolling geeft flexibiliteit

Met een overstap naar Persoonality, worden wij de juridische werkgever. Dit betekent dat u niet meer gebonden bent aan contractsbeperkingen, want 6 tijdelijke contracten in 4 jaar is gewoon mogelijk. Zo kunt u ook nog eens perfect inspelen op seizoensinvloeden. En wat dacht u van gepensioneerde medewerkers toch laten doorwerken of het studententarief bij vakantiewerk. Dit nemen we als juridisch werkgever allemaal voor onze rekening.

Reden 3: Geen personeels- en salarisadministratie

Een enorm belangrijke reden voor werkgevers om te kiezen voor Persoonality, is het niet meer te maken hoeven hebben met instanties als de Belastingdienst, het UWV, pensioenfonds, arbodienst. Ook salarisverwerking, urenadministratie of afdrachten van wettelijke premies hoeft u niet meer te doen. En alle vragen van medewerkers over deze onderwerpen, kunt u ook bij ons onderbrengen.

Reden 4: Inzichtelijke personeelskosten

Omdat u alleen hoeft te betalen voor de werkelijk gewerkte uren van uw medewerkers, heeft  vooraf een perfect inzicht in de personeelskosten. Zaken als bijzonder verlof, ziekteverlof of vakantiedagen gaan via Persoonality. Een leuke extra: vanwege scherpe payroll tarieven zijn personeelskosten vaak ook lager.

Reden 5: Voor medewerkers weinig verandering merkbaar

Wij worden dan misschien de juridisch werkgever, waardoor u verandering merkt omdat u ontlast wordt. Uw medewerkers daarentegen blijven gewoon hetzelfde werk doen wat ze al deden, met dezelfde uren en dezelfde gezichten. U blijft de baas over uw eigen bedrijf, zaken als het bepalen van salaris, arbeidsvoorwaarden, voeren van functioneringsgesprekken, en werving en selectie behoort zoals u gewend bent tot uw takenpakket.

Reden 6: Beter werkgeverschap voor uw medewerkers

Uw medewerkers komen bij Persoonality niet voor onverwachte verrassingen te staan. We hebben een eigen CAO met de zekerheid van goede primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden. Uw payrollmedewerkers kunnen eveneens rekenen op arbeidsvoorwaarden op hetzelfde niveau als van uw vaste medewerkers. Net als bij u, staat goed werkgeverschap en het belang van medewerkers bij ons hoog in het vaandel.

Reden 7: Advies en ondersteuning

U en uw medewerkers kunnen met ieder personeelsvraagstuk bij ons terecht. Van CAO tot verzuim, subsidies of juridische vragen, wij zijn uw HR-partner. Ook heeft u altijd persoon als vast aanspreekpunt. Vanzelfsprekend wordt hij of zij geadviseerd door onze hele team.
 
Wilt u de voordelen van payrolling zelf ervaren? Neem vandaag nog contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag!

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.