Waarom urenregistratie zo belangrijk is

Gepubliceerd: 9-10-2019

Over het algemeen kunnen we stellen dat urenregistratie voor (bijna) niemand een hobby is. Het is toch weer een extra klus die bovenop uw reguliere werkzaamheden komt. Juist daarom willen we u op het hart drukken dat de tijd die u hieraan besteed niet voor niets is. Het correct bijhouden van uren levert voordeel op voor u als uw medewerkers.

1. Brengt de efficiëntie van uw organisatie in kaart

In ieder bedrijf is er sprake van productieve uren en niet-productieve uren. 8 uur per dag werken en al die 8 uren op een productieve manier besteden is in de meeste gevallen onmogelijk. Er zijn koffiebreaks, wc bezoeken, rookpauzes en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar u kunt wel van uw medewerkers verwachten dat zij productieve uren op een bepaalde manier inzetten. De keuze die u hierin maakt, hangt af van uw bedrijf en bedrijfsvoering. Dankzij urenregistratie krijgt u inzicht in de gemaakte uren. Stel dat u een winstdoel heeft vastgesteld en er daarom X aantal productieve uren voor X bedrag nodig zijn, maar u er rond de deadline erachter komt dat u het niet gaat redden. Dan is urenregistratie erg handig, want dat geeft u inzicht in de eventuele redenen.

2. Draagt bij aan betere inschattingen

Zodra er gestart wordt met een nieuw project zijn er enkele onzekerheden die moeten worden weggenomen. Denk aan projectleden, budget en deadlines. Voor deadlines en budgetten is het noodzakelijk om inschattingen te geven van de te maken kosten en tijd. Daarnaast wilt u misschien weten hoeveel winst u kan verwachten. Voor al deze onderdelen is input nodig en wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Het inschatten van tijd en geld wordt eenvoudiger wanneer de urenregistratie in orde is. Zo kunnen inschattingen worden gegeven op basis van gegevens uit het verleden.

3. Voorkomt discussies

Als u te maken heeft met klanten, dan weet u dat u vragen van hen kan verwachten. Uw klanten willen immers graag weten waar zij voor betalen. Met een correcte urenregistratie geeft u hier probleemloos antwoord op en kunt u toelichten waarom iets meer tijd of geld heeft gekost. Intern kan een urenregistratie ook problemen voorkomen. Als taken niet zijn uitgevoerd kan de urenregistratie uitsluitsel geven over in welke taak de uren dan wel zijn gaan zitten.

4. Vormt een belangrijke basis voor offertes

Werkt u op basis van een uurtarief en zijn er vooraf een bepaald aantal uren afgesproken? Dan vormt een urenregistratie de perfecte basis voor het opstellen van offertes. Als het project een langere looptijd betreft en er maandelijks gefactureerd wordt, dan zijn urenregistraties perfect. Geen vergeten uren meer!
 
Nu u weet waarom urenregistratie zo belangrijk is, is het net zo belangrijk om uw medewerkers on board te krijgen. Leg daarom uit waarom u wilt dat uren worden bijgehouden. Daarbij hoeft het proces helemaal niet moeilijk te zijn met Jop. Eén van de voordelen van Jop voor werkgevers is namelijk online urenregistratie. En dit is eveneens één van de voordelen van Jop voor medewerkers.
 
Meer weten over de voordelen van urenregistratie en JOP. Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op en wij geven het antwoord op al uw prangende vragen.
 
CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.