Dankzij Persoonality weer zorgenvrij ondernemen 

Gepubliceerd: 9-02-2016
Geschreven door: Gabriël Coppoolse, eigenaar Campingpark Ons Buiten

Een betrouwbare payrollpartner is onmisbaar

Vanaf 2004 werk ik samen met Persoonality, al nam ik een tijd geleden een ander besluit. Op advies van mijn accountant nam ik alle medewerkers zelf weer in dienst. Iets wat ik nooit had moeten doen… Ik ondervond dat dit erg veel zorgen met zich meebracht. Inmiddels staan mijn medewerkers weer bij Persoonality op de payroll, tot onze grote tevredenheid. Ik zou niet meer anders willen.

Veel zorgen en verkeerde focus

Voordat ik met Persoonality besloot samen te werken, kreeg ik te maken met een zieke medewerker die maar liefst 1,5 jaar uit de roulatie was. Hierdoor verloor ik mijn focus op de corebusiness. Het bracht naast veel zorgen ook veel administratieve rompslomp met zich mee. De samenwerking met Persoonality die daarop volgde, zag ik als een soort ziekteverzuimverzekering met veel andere extra’s. Dat was een hele opluchting.

Persoonality denkt mee

Ons campingpark telt nu zeven medewerkers en ondergaat wat veranderingen. Omdat we sterk te maken hebben met de effecten van seizoensinvloeden, voegen we de receptie en het horecagedeelte samen. Dit betekent voor de medewerkers onder andere gecombineerde functies en daardoor nieuwe functieprofielen. Bij deze verandering is Persoonality een prettige sparringpartner. Ze denken mee en geven advies. De samenwerking met Persoonality betekent dus veel meer dan alleen het uitbesteden van de verloning, personeelszaken en alle bijkomende administratieve werkzaamheden.

De samenwerking met Persoonality zag ik als een soort
ziekteverzuimverzekering met veel extra's.

Geen zorgen meer over personeelszaken

De personeelszaken zijn sinds de samenwerking met Persoonality beter geregeld dan wanneer ik het zelf zou doen. We zijn een relatief klein bedrijf en beschikken niet over de capaciteit om alle personeelszaken goed uit te voeren. Daar hoeven mijn medewerkers en ik ons nu geen zorgen meer over te maken. Alles is actueel, medewerkers krijgen hun loon op tijd, krijgen snel antwoord op vragen, alle informatie is online benaderbaar en arbeidsovereenkomsten zitten goed in elkaar. Daarnaast was de overgang naar Persoonality erg professioneel, dit traject werd namelijk goed begeleid. De medewerkers van Persoonality waren regelmatig op locatie om vragen te beantwoorden en proforma berekeningen te maken voor onze medewerkers.

Er is een grote mate van transparantie, dat
voor iedereen wel zo prettig is.

Ook al is Persoonality juridisch werkgever, mijn medewerkers zien ons gewoon als hun werkgever. De betrokkenheid bleef groot nadat we alle personele zaken uitbesteedden. Dit komt omdat er in de praktijk niet veel is veranderd, behalve dat ik meer tijd heb voor mijn core business en dus ook voor mijn medewerkers.

Onafhankelijke sparringpartner

Het grote voordeel van payroll, naast de uitbesteding van alle administratieve zaken, is dat Persoonality onafhankelijk is. Als feitelijk werkgever ben ik nauw betrokken bij alles wat er binnen het bedrijf gebeurt en heb ik een band met mijn medewerkers. De afgelopen tien jaar is het vier keer voorgevallen dat er een conflict- of exitgesprek moest plaatsvinden. Het is dan prettig dat er iemand van Persoonality aansluit. Zij zijn persoonlijk minder betrokken, wat de gesprekken voor alle partijen effectiever maakt.

Vergelijk geen appels met peren

Inmiddels werken we al ruim tien jaar samen met Persoonality. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik gewoon heel erg tevreden ben! Voor onze medewerkers is alles goed geregeld en ik heb meer tijd voor mijn core business. De afgelopen jaren hebben natuurlijk ook andere payrollbedrijven bij ons aangeklopt, daar spreek ik collega ondernemers wel eens over. Het is verleidelijk om voor een lagere prijs te kiezen, maar je moet wel peren met peren of appels met appels vergelijken. Daarnaast wil je je medewerkers ook niet als speelbal inzetten tussen verschillende payrollers. Mijn advies: wilt u gaan payrollen, maar weet u nog niet voor welke payrollorganisatie u moet kiezen? Ga de diepte in om de verschillende partijen goed te vergelijken en laat u niet verleiden door alle verkooppraatjes. U wilt ontzorgd worden en er zeker van zijn dat alles voor u en uw medewerkers goed geregeld is. Zorg er dan voor dat u een samenwerking aangaat met een betrouwbare payrollpartner.

Weer grip op uw risico's?
Als payroller nemen wij uw werkgeversrisico's over. Meer weten? Neem contact op met één van onze Accountmanagers of Relatiebeheerders.
Vraag offerte aanAdviesgesprek inplannen
 

Wij zijn er voor jou, de ondernemer

Als ondernemer bent je altijd druk in de weer. Op zoek naar nieuwe kansen en groei. Persoonality helpt je graag om deze ambities te realiseren. We nemen de administratieve, financiële en juridische lasten en arbeidsrechtelijke risico’s van het werkgeverschap over en ondersteunen je bij jouw HR-beleid. Zo kunt je doen waar je goed in bent: ondernemen. 

Over payroll

Payrolling biedt zowel grote als kleine bedrijven meer flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in de markt en minder financiële risico’s. Meer weten over payroll?

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.