Wat is de Wet werk en zekerheid (WWZ)?

Gepubliceerd: 29-09-2017
Geschreven door: Persoonality

Is WWZ ook zo’n abracadabra voor u? Wij spreken klare taal!  

De Wet werk en zekerheid (WWZ) is ingevoerd op 1 januari en 1 juli 2015. Met de invoering van deze wet veranderden een aantal belangrijke zaken als het gaat om arbeidsrecht, ontslagrecht en de Werkloosheidswet waar u als ondernemer rekening mee moet houden. Het doel van de WWZ is om de baanzekerheid te vervangen door werkzekerheid. Met andere woorden: om de kans op een nieuwe baan voor de mensen te vergroten. Dankzij deze nieuwe wijzigingen wordt bijvoorbeeld het verschil tussen contracten voor bepaalde en onbepaalde tijd kleiner. Maar wat betekent dit concreet voor u als ondernemer?   

De verschillende onderdelen van de WWZ

De Wet werk en zekerheid bestaat uit een aantal onderdelen. Wilt u informatie over één specifiek onderdeel van deze wet dan verwijzen wij u naar een van onze pagina’s hieronder waar u meer informatie vindt.   

Waarom Persoonality?

Ondernemen betekent ambitie hebben, risico’s durven nemen en lange uren maken. Maar het betekent niet dat u geen hulp van buitenaf mag vragen. Zeker als het gaat om lastige zaken als de wetgeving. Wij stellen onze kennis en expertise beschikbaar en delen op deze manier samen met u het werkgeverschap. Persoonality neemt uw administratieve, financiële en juridische lasten en risico’s over en ondersteunt u bij uw hr-beleid. 

Persoonality:

  • heeft een eigen cao. Er zijn maar 5 payrollers in Nederland die dat hebben.
  • biedt uw medewerkers een beter pensioen (incl. nabestaandenpensioen) dan de meeste payrollers.
  • kan het hele jaar door het studententarief doorberekenen.
  • biedt uw werknemers zes contracten aan in vier jaar. Veel van onze concurrenten bieden zes contracten aan in 5,5 jaar. Dit maakt ons een echte payroller en geen uitzendbureau.   

Persoonlijk gesprek over WWZ?

Wilt u spreken met één van onze adviseurs over WWZ of over de voordelen van payroll ? Neem dan contact  met ons op! 

Houdt u het nog bij?

De veranderingen in de wet- en regelgeving.

Als HR-specialist is onze kennis altijd up-to-date. Neem contact op met één van onze Accountmanagers of Relatiebeheerders.
Vraag offerte aanBel me terug

CookieLevelFunctional Jouw huidige cookie level: Functioneel
Ons doel is om ondernemers te ondersteunen bij het werkgeverschap. Daarvoor gebruiken we jouw surfgedrag op persoonality.nl. Op basis hiervan kunnen we jou content laten zien waarvan we denken dat die beter bij jou past, in plaats van video's of blogs waar je waarschijnlijk minder mee hebt. 

Vind je dit oké?  Klik dan op 'akkoord'.