Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Wij zijn jouw kennispartner op het gebied van HR-vraagstukken. In onze kennisbank delen we waardevolle informatie om jou te ondersteunen bij vragen over payroll en de rol die Persoonality daarin speelt. Leer meer over algemene payrollzaken, wetten en regels, en praktische tips. 

6 tips om ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen
Algemeen payroll 6 tips om ziekteverzuim te voorkomen en te verminderen Ontdek hoe je ziekteverzuim binnen jouw bedrijf kunt aanpakken met deze 6 praktische tips. Van ergonomische werkplekken tot het herkennen van verzuimsignalen.
Wat is payroll?
Algemeen payroll Wat is payroll? Bij payroll neemt een payrollbedrijf het juridisch werkgeverschap over van een bedrijf, maar wat betekent het nou precies in? Lees meer over wat payroll inhoudt en hoe het jou als ondernemer kan ontlasten. Ontdek de voor en nadelen en wat zijn de kosten ervan.
Wettelijk minimumloon 2024
Wetten en regels Wettelijk minimumloon 2024 Hoe hoog is het minimumloon en met hoeveel procent gaat het in juli 2024 stijgen. Je leest er hier alles over.
Overbelast door regels: de zoveelste last voor de ondernemer
Column Overbelast door regels: de zoveelste last voor de ondernemer Het ondernemerschap in 2024 lijkt al complex genoeg te zijn, maar met elke nieuwe wet lijkt er een extra uitdaging bij te komen. In zijn nieuwste column deelt Berrie zijn perspectief op deze toenemende veranderingen en de impact die dit heeft op jou als ondernemer.
Tips en tricks om nieuwe medewerkers te werven?
Werkgeversmerk Tips en tricks om nieuwe medewerkers te werven? In de aanhoudende krappe arbeidsmarkt is het vinden van geschikte medewerkers een hele klus. Er zijn meer vacatures dan beschikbare werknemers, het is meer dan ooit belangrijk om op te vallen. Maar welke tools kun je het beste gebruiken en wat zijn andere goede wervingsmethoden? Hier zijn enkele belangrijke tips.
Hoe bereken je het vakantiegeld?
Wetten en regels Hoe bereken je het vakantiegeld? Hoeveel vakantiegeld krijgen jouw medewerkers? Lees meer over hoe je het vakantiegeld kunt berekenen en wanneer het uitbetaald wordt.
Man Flu
Column Man Flu "Mannengriep, ook wel Man Flu", een bekend fenomeen waar de meningen flink over verdeeld zijn. Hatsjie! Als manager weet hij maar al te goed dat ziekte meer betekent dan alleen een collega missen. Er komen een hoop "moetjes" bij kijken. Die gedachte zette hem aan het denken: "Is dit inderdaad een “mannengriep”, moet ik doorwerken? Of doe ik er verstandig aan om me ziek te melden?"
Het belang van onboarding bij payroll: tips en voordelen
Werkgeversmerk Het belang van onboarding bij payroll: tips en voordelen Benieuwd hoe de onboarding bij een payrollorganisatie gaat? We leggen het graag aan je uit en geven je tips en tricks voor een succesvolle onboarding.