Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Hoe ChatGPT helpt om de perfecte kandidaat te zoeken
Werkgeversmerk Hoe ChatGPT helpt om de perfecte kandidaat te zoeken ChatGPT kan je helpen om de zoektocht naar nieuwe medewerkers te vergemakkelijken. Wat het is en hoe het jou kan helpen, dat vertellen we je graag.  
Kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt: kansen en uitdagingen voor werkgevers
Werkgeversmerk Kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt: kansen en uitdagingen voor werkgevers Werkgevers over de hele wereld worden geconfronteerd met de uitdaging om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit met kunstmatige intelligentie (AI) en het benutten van de mogelijkheden ervan. In dit artikel bespreken we de kansen en uitdagingen die we zien van kunstmatige intelligentie en de impact die het heeft op de arbeidsmarkt.
In 5 stappen starten met een payroll constructie
Algemeen payroll In 5 stappen starten met een payroll constructie Start je binnenkort met payrollen? Wat een heerlijk vooruitzicht dat je je dan weer helemaal kunt storten op de inhoud van je werk in plaats van het regelen van randzaken. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe de overstap naar payroll in de praktijk gaat. We leggen het graag aan je uit.
Het verschil tussen payrollen en uitzenden, wat moet je weten?
Algemeen payroll Het verschil tussen payrollen en uitzenden, wat moet je weten? Zodra je als ondernemer nieuw personeel nodig hebt sta je voor de keuze of je dit zelf wilt doen of dat je dit wilt uitbesteden. Het uitbesteden van deze werkzaamheden kan zowel aan een uitzend- als payrollbureau. Maar waarin verschilt hun dienstverlening eigenlijk van elkaar? Op deze vraag geven wij hieronder antwoord, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.
Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt?
Algemeen payroll Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt? Hoewel het kabinet demissionair is, komt het toch met een reeks nieuwe maatregelen voor het komende jaar. Deze plannen gaan zeer waarschijnlijk gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. De belangrijkste wijzigingen hebben we opgesomd.
Invoering van het wettelijk minimumuurloon in 2024: wat werkgevers moeten weten.
Wetten en regels Invoering van het wettelijk minimumuurloon in 2024: wat werkgevers moeten weten. De nieuwe regelgeving rondom het wettelijk minimumloon is bekend en de komende maanden gaat er veel veranderen. Het minimumloon is een belangrijk onderwerp dat twee keer per jaar wordt herzien: op 1 januari en 1 juli. In 2024 staan er echter grote wijzigingen gepland die van invloed zijn op het minimumloon. We nemen je mee in de belangrijkste veranderingen en de gevolgen daarvan.
Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?
Wetten en regels Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen? Wanneer vakantieperiodes in zicht zijn komt standaard de vraag 'hoe zit het ook alweer met vakantiedagen?' Het verschil tussen deze verschillende soorten vakantiedagen, de wettelijke en bovenwettelijke, leggen we je hier uit.
6 feitjes over vakantiegeld
Wetten en regels 6 feitjes over vakantiegeld Grote kans dat jouw medewerkers tegen de zomerperiode  bezig zijn met bedenken waaraan zij hun vakantiegeld uitgeven. Een fijn extraatje dat vakantiegeld, maar voor jou als werkgever misschien een kopzorg. Een goed moment om eens te kijken naar wat vakantiegeld inhoudt.