Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Wat kost een medewerker: ontdek de verborgen kosten
Algemeen payroll Wat kost een medewerker: ontdek de verborgen kosten Heb je je ooit afgevraagd wat een medewerker kost? Het brutoloon is slechts een klein deel van de totale kosten. In dit artikel duiken we in de verborgen kosten, van werkgeverspremies tot vakantiedagen en verzekeringen.
Alles over de nieuwe wet schijnzelfstandigheid bij ZZP’ers.
Wetten en regels Alles over de nieuwe wet schijnzelfstandigheid bij ZZP’ers. Het kabinet wil schijnzelfstandigheid bij ZZP'ers aanpakken met een nieuw wetsvoorstel. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. Lees hier meer informatie over de plannen.
Hoe ga je om met arbeidsconflicten?
Algemeen payroll Hoe ga je om met arbeidsconflicten? Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks zeker 70.000 ziekmeldingen per jaar een gevolg zijn van een conflict op de werkvloer. Hoe ga je als werkgever om met conflicten op het werk en hoe doe je dit op een juridisch correcte manier? Onze collega's Berrie en Anne vertellen het je graag.
Goedkoop is duurkoop
Column Goedkoop is duurkoop "Goedkoop is duurkoop!" Ironisch genoeg schreef Berrie hier in zijn vorige column over. Ondanks zijn eigen waarschuwing werd hij verleid, door een in zijn ogen onmisbare aanbieding van een internetprovider. Je raadt het al, dit loopt niet goed af. Benieuwd hoe het afloopt, je leest het hier.
Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie?
Algemeen payroll Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie? Wil je als ondernemer je personeelszaken op orde hebben, dan is een goede salarisadministratie van essentieel belang. Deze administratieve taken kun je zelf uitvoeren, maar deze kan je ook uitbesteden aan een payrollorganisatie. Om hier een goede keuze in te maken leggen we je graag uit wat het inhoudt en wat de verschillen zijn.
De kracht van waardering: tips voor effectieve complimenten op de werkvloer
Werkgeversmerk De kracht van waardering: tips voor effectieve complimenten op de werkvloer
Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?
Wetten en regels Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen? Hoe zit het precies met wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen in Nederland? Dit artikel biedt geeft je een heldere uitleg over het verschil tussen deze soorten vakantiedagen, wat het verjaringstermijnen is en wat de uitbetalingsregels zijn bij ontslag.
Sorry schat, ik ben geen vakman!
Column Sorry schat, ik ben geen vakman! Ben jij ook een 'Zelf doen' type? Soms denken we dat we experts zijn in zaken waar we beter niet aan kunnen beginnen. Dat geldt ook voor het schilderavontuur van Berrie. In zijn nieuwste column lees je over zijn klusperikelen en ontdek je waarom sommige zaken beter aan specialisten overgelaten kunnen worden.