Kennisbank

Onze expertise delen we graag 

Het doel is om snel toegang te bieden tot relevante informatie om klanten te ondersteunen met vraagstukken omtrent Payroll en de rol die Persoonality daarin pakt.

Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen?
Werkgeversmerk Hoe zorg je dat medewerkers zich gewaardeerd voelen? Jezelf onderscheiden met een sterk employer brand (werkgeversmerk), is crucialer dan ooit in de huidige krappe arbeidsmarkt. Met een sterk werkgeversmerk val je meer op en lukt het beter om talent aan te trekken, te binden én te behouden.
Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt?
Algemeen payroll Prinsjesdag: wat verandert er in 2024 op de arbeidsmarkt? Hoewel het kabinet demissionair is, komt het toch met een reeks nieuwe maatregelen voor het komende jaar. Deze plannen gaan zeer waarschijnlijk gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. De belangrijkste wijzigingen hebben we opgesomd.
Veranderingen in wet- en regelgeving vanaf 1 januari 2024
Wetten en regels Veranderingen in wet- en regelgeving vanaf 1 januari 2024 Vanaf 1 januari 2024 zijn er een nieuwe wetten en regels van kracht gegaan. Deze veranderingen zullen aanzienlijke invloed hebben op verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Bekijk hier de belangrijke wijzigingen.
Meer dan een fooi
Column Meer dan een fooi Een kort gesprekje, een bedankje, hoe vaak krijg jij écht 'dankjewel' te horen? In de nieuwste column van Berrie vertelt hij over zijn vakantie in Saalbach Hinterglemm en hoe hij tot de realisatie kwam dat het tijd wordt dat we soms nog ondergewaardeerde beroepen, zoals de horeca, beter gaan waarderen.
Bouw aan een aantrekkelijk werkgeversmerk met deze secundaire arbeidsvoorwaarden
Werkgeversmerk Bouw aan een aantrekkelijk werkgeversmerk met deze secundaire arbeidsvoorwaarden Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden kun je je als werkgever het verschil maken. Door creatief en slim invulling te geven aan de secundaire arbeidsvoorwaarden onderscheid je je ten opzichte van je concurrenten en word je een aantrekkelijkere werkgever. Dit klinkt heel logisch, maar hoe doe je dit? Om je op weg te helpen hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet.
Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties?
Wetten en regels Nieuwe pensioenwet is aangenomen, wat zijn de consequenties? Er komen belangrijke veranderingen aan die invloed kunnen hebben op het pensioen van alle medewerkers in loondienst, dus ook voor jouw (payroll)medewerkers. We sommen de belangrijkste wijzigingen voor je op.
Komkommertijd
Column Komkommertijd Bestaat komkommertijd überhaupt nog wel? In deze column deelt Berrie hoe hij deze zomer geen komkommertijd ervaart, maar het juist alleen maar drukker heeft. En geeft hij tips & tricks over hoe hij dit aanpak. Lees verder
Welke hulp kun je medewerkers bieden bij geldzorgen?
Werkgeversmerk Welke hulp kun je medewerkers bieden bij geldzorgen? Geldzorgen kunnen mentaal een zware last zijn. Het zorgt voor stress, concentratieverlies en uiteindelijk ziekteverzuim. Je leest hier welke initiatieven wij zijn gestart vanuit Persoonality om jou en jouw medewerkers hierbij te helpen.